Γαλακτοκομικά

Γιαννιώτικο γάλα, αγελαδινό και προβείο γιαούρτι

giaourti

..«Γιαννιώτικο γάλα, αγελαδινό και προβείο γιαούρτι» από τη νεοσύστατη συνεταιριστική Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, είναι δύο καινούρια γαλακτοκομικά προϊόντα στην αγορά των Ιωαννίνων, που βρίσκονται τις τελευταίες δύο ημέρες στα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ.

….Οι κτηνοτρόφοι του νομού Ιωαννίνων πήραν δραστικές αποφάσεις για το μέλλον τους, μετά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα τελευταία χρόνια, εξηγεί ο επικεφαλής της συνεταιριστικής Κίνησης, Μιχάλης Τζίμας.

Η παραγωγή του νέου φρέσκου γάλακτος, του «Γιανιωτικου», με διάρκεια 5 ημερών, ανέρχεται προς το παρόν, στον ένα τόνο την ημέρα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια άδειασαν γρήγορα και χρειάστηκε να γίνει νέα τροφοδοσία για να καλυφθεί η ζήτηση.

galaktokomika34

..Οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, ενώ μετά την πώληση γνωστής γαλακτοβιομηχανίας που λειτουργεί στην περιοχή και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, αποφάσισαν να προσπαθήσουν για την επιβίωση του κλάδου, κάνοντας μία νέα αρχή πάνω σε σύγχρονα συνεταιριστικά πρότυπα και να βάλουν συγκεκριμένους στόχους.

..Επιπλέον, μετά τη συνεχή συρρίκνωση στην τιμή του γάλακτος και την αύξηση στο κόστος παραγωγής, όπως υποστηρίζουν, οδηγήθηκαν πολλοί, κυρίως αγελαδοτρόφοι, στα όρια της καταστροφής. Κάποιοι υποχρεώθηκαν να κλείσουν τις μονάδες τους, καθώς δεν μπορούσαν να αντέξουν το οικονομικό κόστος,επισημαίνει ο Μιχάλης Τζίμας.

……………..     Πηγή: newsit.gr με πληροφορίες της ΑΠΕ – ΜΠΕ

2 thoughts on “Γιαννιώτικο γάλα, αγελαδινό και προβείο γιαούρτι

  1. Καλησπέρα,
    Για την υποστήριξη του λαού στην δύσκολη και οικονομικές καταστάσεις προσφέρουμε δάνεια βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
    Είστε σε καμία τράπεζα, απορρίφθηκε από τις τράπεζες, ή είστε στην ανάγκη χρηματοδότησης για να μοντάρετε τα έργα σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας από την επίσημη ιστοσελίδα μας: http://www.pretfiablerapide.com/
    Ευχαριστούμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s