Γαλακτοκομικά

Οι κτηνοτρόφοι αποφασίζουν κινητοποιήσεις για την Δωδώνη

   dodoni10

   Σε συνεδρίαση την Κυριακή, που θα πραγματοποιηθεί στην Γλυκή,  θα αποφασίσουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

  Εδώ και αρκετούς μήνες, η Δωδώνη μειώνει τις προκαταβολές, καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές και δεν  προβαίνει στην εκκαθάριση. Αυτό έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση στον κλάδο της Ηπειρώτικης κτηνοτροφίας.

   Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν sos καθώς όπως αναφέρουν η στάση των νέων ιδιοκτητών της Δωδώνης, τους οδηγεί σε αφανισμό. «Δεν μπορούμε όχι μόνο να αγοράζουμε ζωοτροφές, άλλα ούτε να ζήσουμε τις οικογένειες μας» ανέφερε στην paramythia-online.gr, νεαρός κτηνοτρόφος της Παραμυθιάς, ο οποίος τόνισε πως οι αντοχές εξαντλούνται και πως απαιτούνται δυναμικές κινητοποιήσεις. «Το κλείσιμο της Εγνατίας θα είναι μόνο η αρχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Στις κινητοποιήσεις στην Εγνατία οδό, φαίνεται πως συμφωνούν οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι και την Κυριακή το πρωί στην Γλυκή θα αποφασιστεί το πώς και το πότε.

πηγή : paramythia-online.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s