10. Αποφάσεις Έγκρισης Πράξης και Απόρριψης Προγράμματος Νέων Αγροτών

neoi agrotes60

..Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  εκδίδει Απόφαση Έγκρισης Πράξης ή Απόρριψης για τους υποψήφιους που έχουν κριθεί ως «εν δυνάμει δικαιούχοι» ή «απορριπτόμενοι» και απόφαση κατάταξης στην κατηγορία  των «επιλαχόντων». Στην απόφαση απόρριψης θα πρέπει  να αναγράφονται οι λόγοι απόρριψης της αίτησης ενίσχυσης. Ομοίως, στην απόφαση κατάταξης στην κατηγορία  των «επιλαχόντων» αναγράφεται ο λόγος κατάταξης σε  αυτήν.

  Στο σύνολο των αποφάσεων (έγκρισης πράξης, απόρριψης ή κατάταξης στην κατηγορία των «επιλαχόντων) αναφέρεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης.

..Η ατομική απόφαση έγκρισης πράξης ή απόρριψης ή κατάταξης στην κατηγορία των επιλαχόντων, λαμβάνεται το αργότερο εντός τετραμήνου από την ημερομηνία  υποβολής της αίτησης ενίσχυσης και εντός 18 μηνών μετά  την εγκατάσταση του νέου γεωργού.

Στην απόφαση έγκρισης πράξης αναγράφονται όλοι οι  όροι ένταξης, συμπεριλαμβανομένων

(α) των δεσμευτικών  στόχων του Επιχειρηματικού Σχεδίου και ιδιαίτερα εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση και τον  υπολογισμό του ύψους ενίσχυσης,

(β) των μακροχρόνιων  υποχρεώσεων,

(γ) της μνείας της συγχρηματοδότησης από  το Ε.Γ.Τ.Α.Α.,

(δ) των ελέγχων στους οποίους υπάγονται οι  εντασσόμενοι στο καθεστώς από τις αρμόδιες Εθνικές και  Κοινοτικές Αρχές,

(ε) της ελεγκτικής διαδικασίας, καθώς  επίσης και

(στ) των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν για  την ενημέρωση του Φορέα Επίβλεψης της Υλοποίησης για  την πορεία του Επιχειρηματικού Σχεδίου και την κατ’ έτος  υποβολή των εγγράφων και στοιχείων που προβλέπουν οι διατάξεις εφαρμογής του Μέτρου.

    Η απόφαση «έγκρισης πράξης» ή «απόρριψης» ή κατάταξης στην κατηγορία των «επιλαχόντων» επιδίδεται στο  δικαιούχο με συστημένη επιστολή ή με υπογραφή παραλαβής του δικαιούχου και κοινοποιείται στην Περιφερειακή  Ενότητα του τόπου της μόνιμης κατοικίας του.

Η οικεία  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής υποχρεούται στη δημοσιοποίησή των αποτελεσμάτων αξιολόγησης  με θυροκόλληση στο κατάστημά της για 30 εργάσιμες  ημέρες.

neoi agrotes 61

One thought on “10. Αποφάσεις Έγκρισης Πράξης και Απόρριψης Προγράμματος Νέων Αγροτών

  1. Παράθεμα: Πρόγραμμα Νέων Αγροτών | ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Γεωπόνος ΑΠΘ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s