Ειδήσεις

Eκστρατεία ενημέρωσης της σημασίας της γεωργίας στην καθημερινή μας ζωή.

  Eκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την ευαισθοποίηση των πολιτών για την σημασία και την επίδραση της γεωργίας στην καθημερινή μας ζωή.
kap401

..Όπου κι αν κοιτάξουμε γύρω μας αντικρίζουμε προϊόντα που έχουν παραχθεί με τον μόχθο των αγροτών: από τα τρόφιμα που βάζουμε στο τραπέζι μέχρι τα ρούχα που φοράμε. Η ΕΕ ξεκίνησε νέα ενημερωτική εκστρατεία με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες γύρω από τη σημασία της γεωργίας για την καθημερινή μας ζωή.

..Σήμερα πάνω από 12 εκατ. άτομα εργάζονται στην ΕΕ αποκλειστικά στον τομέα της γεωργίας, ενώ άλλες 36 εκατ. θέσεις εργασίας συνδέονται άμεσα με την ευρωπαϊκή γεωργία. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι οι κάτοικοι των αστικών κέντρων της Ευρώπης νιώθουν όλο και πιο αποκομμένοι από την ύπαιθρο και τη γεωργία. Για να αντιστρέψει την τάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε την εκστρατεία «Προστατεύουμε τις ρίζες μας», προκειμένου να προβάλει τη σημασία της γεωργίας και να ενημερώσει τους πολίτες για τη συμβολή της ευρωπαϊκής γεωργικής πολιτικής στη στήριξη των γεωργών.

kap402
Όχι μόνον τρόφιμα

..Η εκστρατεία επικεντρώνεται στη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων που απολαμβάνουμε χάρη στην ευρωπαϊκή γεωργία. Από το τυρί που έχουμε στο ψυγείο μας και το μαλλί με το οποίο φτιάχνονται τα πουλόβερ μας, μέχρι τα λουλούδια που προσφέρουμε, ο μόχθος των Ευρωπαίων αγροτών είναι διάχυτος γύρω μας. Εκτός όμως από την προβολή των γεωργικών προϊόντων, η εκστρατεία θα αναδείξει και άλλα οφέλη που μας προσφέρει η γεωργία, όπως την ανάπτυξη των κοινοτήτων της υπαίθρου και την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου της Ευρώπης.

..Ο ιστότοπος της εκστρατείας «Προστατεύουμε τις ρίζες μας» δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για τη γεωργική πολιτική της ΕΕ και περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένο υλικό για αγρότες και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα ήθελαν να εξηγήσουν τι ακριβώς είναι η γεωργία και πώς βοηθά τον κλάδο η ΕΕ. Θα πραγματοποιηθούν επίσης διάφορες εκδηλώσεις όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται με διαδραστικό τρόπο για την ευρωπαϊκή γεωργία.

kap406
Γιατί εστιάζουμε στη γεωργική πολιτική;

..Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία είναι απόρροια της συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούλιο για αλλαγές στην ευρωπαϊκή γεωργική πολιτική από το 2014. Η Κοινή Γεωργική Πολιτική, ή αλλιώς ΚΓΠ, έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε οι αγρότες να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και οι Ευρωπαίοι επαρκή τρόφιμα σε εύλογες τιμές.

..Οι αλλαγές στην ΚΓΠ σχεδιάστηκαν με στόχο να εξασφαλιστούν δικαιότεροι όροι στη γεωργία, κατανέμοντας τα κονδύλια πιο ισομερώς σε όλη την ΕΕ. Προβλέπεται επίσης νέα χρηματοδότηση για να βοηθηθεί η νέα γενιά των αγροτών και να γίνει η γεωργία πιο φιλοπεριβαλλοντική.
kap404
Το καλό είναι ότι υπάρχουν Ιστοσελίδες ενημέρωσης σε 8 γλώσσες, το κακό ότι σε αυτές δεν συγκαταλέγεται η ελληνική γλώσσα.

arrow-76Προστατεύουμε τις ρίζες μας :

       Αγγλικά         Γερμανικά      Ισπανικά         Γαλλικά    

   Ολλανδικά      Πολωνέζικα       Ιταλικά       Ρουμάνικα

One thought on “Eκστρατεία ενημέρωσης της σημασίας της γεωργίας στην καθημερινή μας ζωή.

  1. Παράθεμα: Eκστρατεία ενημέρωσης της σημασίας της γεωργίας στην καθημερινή μας ζωή. | Επιστροφή στη φύση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s