Ελιά

Κρητικό ελαιόλαδο με .. πρόσωπο !

Πρόκειται για ένα είδος μάρκετινγκ που δίνει βαρύτητα στην προσωπική σχέση μεταξύ καταναλωτή και παραγωγού.
    Πρόκειται για ένα είδος μάρκετινγκ που δίνει βαρύτητα στην προσωπική σχέση μεταξύ καταναλωτή και παραγωγού.

     Εμφιαλωμένο ελαιόλαδο που θα φέρει στις ετικέτες του, τις φωτογραφίες με τα πρόσωπα των ελαιοπαραγωγών, από τους οποίους προέρχεται το προϊόν, κυκλοφορεί στην αγορά η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Σητείας (COOPERATIVA SITIA). Το νέο προϊόν θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει σε λίγες ημέρες στη Σητεία, για να ακολουθήσει τον Οκτώβριο η εμφάνισή του σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη, δήλωσε η πρόεδρος της Ομάδας κα Βασιλεία Φραγκάκη.

   Πρόκειται για ένα είδος μάρκετινγκ που δίνει βαρύτητα στην προσωπική σχέση μεταξύ καταναλωτή και παραγωγού. Στις ετικέτες θα  αναφέρεται μία μικρή ιστορία για κάθε παραγωγό και το χωράφι του, επισημαίνει η κα Φραγκάκη στα Χανιώτικα Νέα . Αυτονόητο είναι, ότι η ομάδα Ελαιοπαραγωγών Σητείας έχει το απαραίτητο σύστημα ιχνηλασιμότητας, που της παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζει και να παρουσιάζει σε ποιον παραγωγό ανήκει το ελαιόλαδο που υπάρχει σε κάθε μία φιάλη.

  Ηδη η Ομάδα Παραγωγών παρουσιάζει στην αγορά και άλλες πρωτότυπες ιδέες, όπως το βιολογικό ελαιόλαδο σε μεταλλική συσκευασία των 500ml, με ετικέτες προσαρμοσμένες στα γούστα των παιδιών και την επωνυμία mini – bio. Θέλουμε με τον τρόπο αυτό, να υπενθυμίσουμε στους γονείς ότι το ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, ευεργετικό για την υγεία και μπορούν ανά πάσα στιγμή να το προσθέτουν στο φαγητό που δίνουν στα παιδιά τους, σχολιάζει η κα Φραγκάκη.

  Η ομάδα Ελαιοπαραγωγών Σητείας έχει ήδη έναν χρόνο λειτουργίας και από τις πωλήσεις του εμφιαλωμένου ελαιολάδου δίνει υπεραξίες στα μέλη της. Τα μεγέθη των πωλήσεών της δεν είναι ακόμα εντυπωσιακά, ωστόσο, για έναν χρόνο λειτουργίας είναι αρκετά αξιόλογα. Η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Σητείας έχει 55 μέλη και μέσα σε έναν χρόνο πούλησε 25 τόνους τυποποιημένο ελαιόλαδο και άλλους 50 χύμα. Ο μέσος όρος των τιμών πώλησης του τυποποιημένου ελαιολάδου ήταν 3,50 ευρώ το κιλό. Η ομάδα Ελαιοπαραγωγών απέδωσε στα μέλη της κέρδος 22% πάνω από την τρέχουσα τιμή.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα προϊόντα της ομάδας Ελαιοπαραγωγών Σητείας είναι:

1. Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία – Οξύτητας Μax 0,4%.

2. Faces – Ελαιόλαδο με πρόσωπο, Olive oil has a face now.

3. Mini Bio – Eλαιόλαδο βιολογικό για παιδιά.

    olive-oilΗ ομάδα Ελαιοπαραγωγών Σητείας εξάγει μέχρι στιγμής τα προϊόντα της, στον Καναδά και την Κύπρο και η ζήτηση είναι αυξανόμενη. Για τη φετινή ελαιοκομική χρονιά η κα Φραγκάκη λέει ότι «αν και υπάρχει σημαντική μείωση της παραγωγής, τα μέλη της Ομάδας θα μπορέσουν να καλύψουν τη ζήτηση των πελατών αφού προέρχονται από διάφορες περιοχές της Σητείας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Τ.Ε.Ι.

  Πολύτιμο συνεργάτη στις προσπάθειες της Ομάδας χαρακτηρίζει η κα Φραγκάκη το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης που έχει έδρα τη Σητεία. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Τ.Ε.Ι., επισημαίνει η κα Φραγκάκη, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων.

  Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η κα Φραγκάκη στην παρουσίαση των προϊόντων της Ομάδας στην έκθεση της Σαγκάης που θα γίνει από τις 20 έως και τις 22 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η Ομάδα ανανεώνει την ιστοσελίδα της, ώστε να είναι προσιτή, εύχρηστη και ευχάριστη σε όλους.

πηγή : prismanews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s