Ειδήσεις

Πρωτοδικείο Σερρών: Απόφαση σταθμός για τα πανωτόκια Αγροτών


Το πρωτοδικείο δικαίωσε τους αγρότες και αναγνώρισεότι δεν οφείλουν το ποσό που διεκδικούσε η ΑΤΕ

  Η ΑΤΕ διόγκωνε παράνομα την οφειλή και δεν υπολόγιζε σωστά τις καταβολές  

  Απόφαση σταθμό εξέδωσε το Μονομελές  Πρωτοδικείο Σερρών, με την οποία (υπ’ αρ. 126/2012) εκδίκασε απαίτηση της ΑΤΕ ύψους 28.000 €, πλέον τόκων, κατά τριών αγροτών από ρύθμιση δανείωντους.

    Το πρωτοδικείο δικαίωσετους αγρότες και αναγνώρισε ότι δεν οφείλουν το ποσό. Με παρόμοια απόφασή του (υπ’ αρ.125/2012) το ίδιο δικαστήριο έκρινε άλλη απαίτηση της ΑΤΕ ύψους 101.000 € (37.530 €κεφάλαιο και 63.008 € τόκοι)κατά αγρότη .    Αποδείχθηκε ότι η ΑΤΕ εσφαλμένα υπολόγιζε την απαίτησή της και δεν έλαβε υπόψιν καταβολές που έγιναν από τον οφειλέτη αγρότη. Τελικά, το Δικαστήριο ακύρωσε την «αναγνώριση οφειλής» για το παραπάνω ποσό που είχε υπογράψει ο αγρότης και διέγραψε κατά 70.000 € την απαίτηση περιορίζοντάς τη στα 30.000€, δικαιώνοντας κατά πολύ τις αντιρρήσεις του αγρότη.

   Σύμφωνα με το δικηγόρο των Σερραίων αγροτών, Φώτιο Γ.Βαγενά, οι παραπάνω αποφάσεις καταδεικνύουν ότι η Αγροτική Τράπεζα κατά τη ρύθμιση αγροτικών χρεών δεν εφάρμοζε ορθά το νόμο των πανωτοκίων, αλλά προέβαινε σε εσφαλμένους υπολογισμούς των οφειλώντων αγροτικών δανείων, είτε διογκώνοντας παράνομα τηνοφειλή, είτε «ξεχνώντας» να υπολογίσει πολλές καταβολές των αγροτών, με αποτέλεσμανα μη μειώνεται η οφειλή τους, αλλά, αντίθετα, τους υποχρέωνε να αναγνωρίζουν είτε ότι εξακολουθούν να οφείλουνμεγάλα ποσά, ενώ είχαν εξοφλήσει ολοσχερώς, είτε ότι χρωστούν πολύ μεγαλύτερα ποσά, απ’ όσα πραγματικά οφείλουν..

πηγή : Εφημερίδα καθημερινός Παρατηρητής Σερρών

2 thoughts on “Πρωτοδικείο Σερρών: Απόφαση σταθμός για τα πανωτόκια Αγροτών

  1. Παράθεμα: ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ σε ΔΑΝΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

  2. Παράθεμα: Δάνεια Αγροτικής Τράπεζας, μηδενισμός οφειλής λόγω πανωτοκίων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s