Ειδήσεις

Εγχειρίδιο Βιολογικού Αμπελώνα

 

Τεχνικό εγχειρίδιο για την βιολογική καλλιέργεια οινοποιήσιµου αµπελιού είχε εξεδώσει το– Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων το 2007.

  Διαβάστε περιληπτικά τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να ξεκινήσει την παραγωγή κρασιού με βιολογικό τρόπο:

 

 Βιολογική καλλιέργεια του αµπελιού

 
   Επιλογή θέσης και εγκατάσταση αµπελώνα
 

 Εγκατάσταση συστήµατος αµειψισποράς

 

 Πρόγραµµα οικολογικής αντιµετώπισης εχθρών και ασθενειών του αµπελιού

 

 Παραγωγή Οίνου

 
 

 Λευκή Οινοποίηση

 

 Ερυθρή Οινοποίηση

 

 Παλαίωση

 

 Εµφιάλωση

 

 Συντήρηση – Κάβα

 

Τα χαρακτηριστικά της ιδανικής κάβας

 

Από την παραδοσιακή κάβα στα ντουλάπια του κρασιού: παρουσίαση διαφορετικών τύπων κάβας

[ πηγή : ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –- ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ]

3 thoughts on “Εγχειρίδιο Βιολογικού Αμπελώνα

  1. Η βιολογική αμπελουργία χρησιμοποιεί κατά κόρον, τον χαλκό και το θειάφι.τα οποία είναι φάρμακα επικάλυψης
    Πείτε μου παρακαλώ ; όταν η ασθένεια εισέλθει στο φυτό, ποια είναι η θεραπευτική πρόταση της βιολογικής καλλιέργειας;

Αφήστε απάντηση στον/στην Παναγιώτης Γουδεντζίκης Ακύρωση απάντησης