Ελιά

Βίντεο του διεθνές συνεδρίου για το Ελαιόλαδο

olive40

Δείτε τα βίντεο απο το διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώμβριο του  2012 στην Αγία Μαρίνα Χανίων για το Ελαιόλαδο.

Ο  σκοπός ήταν η διάχυση της γνώσης γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου ως τρόφιμο υψηλής θρεπτικής και βιολογικής αξίας,   την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια του ελαιόλαδου

Ελαιόλαδο, μεσογειακή διατροφή και υγεία: ένα νέο παράδοξο
Dr. Eugenio Luigi Iorio, MD, PhD. Διεθνές παρατηρητήριο οξειδωτικού στρες, Σαλέρνο Ιταλίας:

Προκόπης Μαγιάτης, Επίκουρος καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας φυσικών προϊόντων, Φαρμακευτικό τμήμα, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Dr. Αντωνία Τριχοπούλου
Διευθύντρια Συνεργαζόμενου Κέντρου Διατροφής
Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας:

Το ποιοτικό ελαιόλαδο ως λειτουργικό τρόφιμο
Απόστολος Κυριτσάκης, Πρόεδρος Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού στρες:

Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο, Χημική σύσταση, ποιότητα και διατροφική αξία
Μαρία Ζ. Τσιμίδου, Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων ΑΠΘ:

Olive oil market in central Europe
Dr. Markus Kampf, CEO and Managing Director NATURATA AG, Germany:

Organic products: trends and growth in international markets
Sotiris D.Bampagiouris
Regional development department of BIO Hellas – Inspection Institute for Organic Products S.A
Substitute representative of Greece to the IFOAM.eu

Logistics-from bottling to the kitchen, do and don’ts
Costantinos Fintikakis, Supply chain manager of Terra Creta:

Insights into the US Market, Ethics and Quality
Praful Mehta, Founder & President, Unity Brands Group, USA:

Dynamism and particularities of the US olive oil market John Gibson:

Finnish market, a view of olive oil from inside
Mirja Tyynysniemi, Managing Director, Miraz Trading Oy, Finland:

Olive oil use in food service and the benefits for the customer, Chef Dimitris Skarmoutsos:

Tourism supports the local products
Dimitrios Kalaitzidakis, Director of operations, Grecotel SA:

The miracle of Cretan nutrition, Nikolaos Psilakis:

Olive oil in Belgium. Trends and potential of the market
Dirk Thoelen – Category buyer SPAR/ALVO, Belgium:


Olive oil in the emerging market of Brazil
Apostolos Kalfas, Chief Manager of Tropical Brazil ltd:

Quality products in German retail market
Joachim Schalinski, editor in the retail newspaper “Lebensmittelzeitung”, Germany:

Challenges in exports of greek olive oil, Alkiviadis Kalabokis:

Contribution of the travel retail in the promotion of local products, George Velentzas:

Olive oil in cosmetics, Il Woo Joo, MD.PhD:

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ:

ΦΩΤΗΣ ΣΟΥΣΑΛΗΣ:

The effect of adulteration of virgin olive oil on its nutritional and biological value, Dr. Edwin N. Frankel:

Region of Kolymvari and its unique characteristics, Metzidakis Ioannis:

Οlive oil, Traditional foods and Ηealth
Prof Antonia Trichopoulou, MD, PhD
Director, WHO Collaborating Centre
Medical School, University of Athens
Vice President, Hellenic Health Foundatio:

βίντεο : TERRA CRETA

shortlink για αντιγραφή : http://wp.me/pNcQi-bUe

Σχολιάστε