Σχέδια βελτίωσης

Χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης απο το ΕΤΕΑΝ ζητάει η ΕΓΜΕΣE

   Tο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) να χρηματοδοτήσει τα Σχέδια Βελτίωσης προτείνει η ΕΓΜΕΣΕ  (Ένωση Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδος & Σύμβουλων Επιχείρησης) με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε την Επιστολή : 

Θέμα:  Χρηματοδότηση πάνω από 1 δις επενδύσεων στον αγροτικό χώρο

Κύριε Πρωθυπουργέ,

   όταν ανέλαβε η Κυβέρνησή σας, σας είχαμε ενημερώσει για πάνω από 1 δις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, που είχαν βαλτώσει, μέσω 7700 Σχεδίων Βελτίωσης. Επειδή το τελευταίο δίμηνο, όντως έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την έγκρισή τους, τώρα σας ενημερώνουμε για τη χρηματοδότηση αυτών των επενδύσεων .

    Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις σας , μετά τη σύσκεψη για τη ρευστότητα στην Οικονομία- στην οποία μετείχε και ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ- και εν όψει νέας σύσκεψης μετά από 10 ημέρες ,σας γνωρίζουμε ότι , εάν δεν χρηματοδοτηθούν αυτές οι επενδύσεις μέσω ΕΤΕΑΝ, δεν πρόκειται -στη πλειοψηφία τους- να γίνουν.

   Αν  υλοποιηθούν θα ζωντανέψουν , την περιφέρεια, και τον αγροτικό-και όχι μόνο-χώρο. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης, που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι το ΕΤΕΑΝ.

   Περιμένουμε πρωτοβουλίες από εσάς, για να εισπραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, από την Ε.Ε

   Η ΕΓΜΕΣΕ, έχει προτάσεις και λύσεις, και είναι  στη διάθεσή σας, και για  ενημέρωση, αλλά  και δράση, ακόμα και , από όλα τα μέλη μας ,Γεωπόνους – Μελετητές , Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης , από όλη την Ελλάδα,  αν χρειαστεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   Πρόεδρος                                                                Ο Γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΑΡΑΚΗΣ

Γεωπόνος Μελετητής                                      Γεωπόνος Μελετητής

Σχολιάστε