
Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας από αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι στην συνέχεια προέβησαν σε κατάληψη των διοδίων της Νεστάνης. Αφορμή τα νέα εξοντωτικά μέτρα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επιβαρύνουν την ήδη άσχημη κατάσταση. Τόνισαν ξανά πως δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά, οι ζωοτροφές τους έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ενώ οι αγρότες αρκετών περιοχών που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές ακόμα να δουν κάποια αποζημίωση.
Μόνος δρόμος για τους αγρότες είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ζητώντας την προστασία των δικαιωμάτων τους. Για τον λόγο αυτό, ήδη έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες αρκετές κινητοποιήσεις, διαφόρων μορφών (όπως θα δείτε και στα σχετικά βίντεο). Επιπλέον, μέσα στις προθέσεις όσων συμμετείχαν στην σημερινή συγκέντρωση, είναι η δημιουργία τοπικών συλλόγων κτηνοτρόφων και αγροτών σε κάθε Νομό της Περιφέρειας, με μακρυπρόθεσμο στόχο να συσταθεί μια Ομοσπονδία Πελοποννήσου.
Για την είσοδο μεγάλων εταιριών, που στόχο έχουν να «νοικιάσουν τους ίδιους και την γη τους» μίλησαν αρκετοί, τονίζοντας πως αυτό που κάνουν δεν εξαγοράζεται. Μάλιστα, το μέλος της ΠΑΣΥ, ο κ. Γιώργος Γκικόπουλος, επεσήμανε, ότι ακόμα και αν έρθει ανάπτυξη ξανά στην χώρα, θα είναι με τους όρους και τις προϋποθέσεις των ισχυρών, αφήνοντας έξω από την αναπτυξιακή πολιτική αυτούς που μοχθούν καθημερινά για το ψωμί τους.
Στην συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι έδωσαν ραντεβού στα Διόδια της Νεστάνης, προχωρόντας σε μια συμβολική κατάληψη και επιτρέποντας την διέλευση των αυτοκινήτων χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο οι οδηγοί. Μάλιστα, αρκετοί από τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων επικρότησαν την συγκεκριμένη κίνηση και τόνισαν ότι οι αγώνες είναι υπόθεση όλων μας.
πηγή (κείμενο,Φωτογραφία, Βίντεο) : arcadiapress.gr