Ειδήσεις

Ανεβαίνει ο υδράγυρος μέσα στην εβδομάδα

   Έρχεται καύσωνας. Από 38 εως 42 βαθμούς η θερμοκρασία  
     Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να φτάνει τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στα Δωδεκάνησα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
  • Αττική: Αναλυτικότερα, αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με βοριάδες 3-4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 25 και 39 βαθμών Κελσίου, αλλά η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με ανέμους μεταβλητούς 2-4 μποφόρ και θερμοκρασίες μεταξύ 23 και 39 βαθμών Κελσίου.
  • Μακεδονία και Θράκη: Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Δυτική Ελλάδα: Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο: Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες και Κρήτη: Αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη με βοριάδες 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου, αλλά στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.
  • Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος με βοριάδες 4-6 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
 
                   Πηγή : εφημερίδα Πελοπόννησος

Σχολιάστε