
Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Περιφεριακό Κέντρο Πρoστασίας Φυτών Αχαϊας σχετικά με την δημιουργία και τον τρόπο εμφάνισης Ωχρατοξίνης Α στο κρασί, και συστήνει πρακτικές στους αμπελουργούς για την αντιμετώπισή τους.
διαβάστε όλο το Δελτίο Τύπου :

Στην Κοινοτική Οδηγία No 123/2005 της 26ης Ιανουαρίου 2005 το μέγιστο όριο Ωχρατοξίνης Α σε οίνο ορίζεται σε 2 μg/kg (δηλαδή 2 ppb = 2 δισεκατομμυριοστά του γραμμαρίου ανά kg οίνου).
Στην περίπτωση που κάποιο προϊόν υπερβαίνει τα νομοθετικά όρια θεωρείται ακατάλληλο αποσύρεται από την αγορά και καταστρέφεται.