Ειδήσεις

Διαμαρτυρία ΓΕΩΤΕΕ

     Αυθαίρετη, ανεξήγητη και παράλογη χαρακτηρίζει το ΓΕΩΤΕΕ παρ.Κεντρικής Μακεδονίας,  την επιμονή του Υπουργείου στην απομάκρυνση των γεωτεχνικών από τα προγράμματα του Π.Α.Α.    

    Αιτία για την διαμαρτυρία είναι η πρωτοφανή άποψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι «η ελεύθερη επιλογή της επαγγελματικής ιδιότητας του συμβούλου εκ μέρους του δικαιούχου, που θέλει να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ενίσχυσης ( επιδότηση) συνιστά συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Επιτροπής.

       Όπως υποστηρίζει το παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ κεντρ. Μακεδονίας η πολυσυζητημένη απελευθέρωση των επαγγελμάτων δε σημαίνει ότι ο καθένας είναι και κάνει αυθαίρετα και άκριτα ότι επαγγέλλεται, αλλά ότι όλοι όσοι έχουν αποδεδειγμένα την απαιτούμενη ικανότητα και τη γνώση έχουν και την ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα

     Κι επειδή όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, τριάντα χρόνια μετά, η ευκαιρία της αξιοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ και των πόρων της κατασπαταλήθηκε, κυριολεκτικά, σε εφήμερους και λαϊκίστικους στόχους «είσπραξης επιδοτήσεων» χωρίς κανένα σχέδιο και προοπτική, και τονίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην εφαρμογή του ΠΑΑ της Ελλάδας 2007 – 2013 από ακατάλληλους συμβούλους απροσδιόριστης και αμφιβόλου γνώσης ή εξειδίκευσης.

διαβάστε όλο το

Σχολιάστε