Σε μπλόκα και κλείσιμο των διοδίων προσανατολίζονται οι αγρότες όπως επισημάνθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Βαγγέλης Μπούτας, επεσήμανε ότι οι αγρότες ζούνε μια άσχημη κατάσταση, μέσα από τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, αλλά και με τα καινούρια μέτρα που θα ισχύσουν.
Επίσης ο κ. Μπούτας, τόνισε «σε αυτήν την κατάσταση η ΠΑΣΥ, οργανώνει σε πανελλαδικό επίπεδο, με ενιαία αιτήματα των αγώνων, σε κοινό μέτωπο, συμμαχία, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, για να αποκρούσει τα νέα μέτρα και την άσχημη προοπτική που υπάρχει για την μικρομεσαία αγροτιά, αλλά με κύριο στόχο την δημιουργία συμμαχίας, για την ρίξει και ανατροπή αυτής της πολιτικής», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις κινητοποιήσεις του δεύτερου δεκαημέρου του Ιανουαρίου, οι οποίες, ανάλογα με την περιοχή και τις προϋποθέσεις, θα είναι από μικρές συγκεντρώσεις έως και μπλόκα.
Ο κ. Γιώργος Γκικόπουλος, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ, αναφερόμενος, στα προβλήματα των αγροτών, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «οι κινητοποιήσεις, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, οι οποίες θα είναι πολύμορφες, με γενικότερα αιτήματα που μας απασχολούν, κάθε περιοχή θα αναδείξει, τα ιδιαίτερα δικά της ζητήματα, με τα ιδιαίτερα δικά της προϊόντα, και θα είναι από συγκεντρώσεις σε χωριά πλατείες, συγκεντρώσεις σε δρόμους, μέχρι και κλείσιμο διοδίων. Οι αγρότες, θα οργανωθούν, σε όλη την Ελλάδα και με τρόπο από κοινού, και για να φανεί η διάθεση των αγροτών να αντισταθεί, σε αυτήν την πολιτική, αλλά, πολύ περισσότερο για να αντιπαλέψουμε αυτά τα μέτρα, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την δικιά μας άποψη, των αγροτών, που επιμένουμε και λέμε, ότι ακόμα περισσότερο και τώρα, είναι ανάγκη για μία άλλη αγροτική πολιτική σε όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών, πολύ δε περισσότερο και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα των εργαζομένων, γιατί μπορούμε να παράγουμε φτηνά και ασφαλή προϊόντα, προσιτά στους εργαζόμενους».
πηγή : larissanet.gr