
Την επιστοφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν παράνομα απο τις Ενώσεις για την κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ ( ενεργοποίηση δικαιωμάτων ) ζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης .
Επι λέξη δια στόματος Υπουργού : » Μετά από τα παραπάνω θεωρείται αυτονόητο ότι στις περιπτώσεις που ορισμένες Οργανώσεις Παραγωγών (ΕΑΣ) παρακράτησαν μαζί με άλλες οφειλές για υποχρεώσεις των
δικαιούχων προς αυτές ποσά που σχετίζονται με οποιαδήποτε τρόπο με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων έτους 2011, πρέπει να τα επιστρέψουν άμεσα διότι για αυτή την υπηρεσία λαμβάνουν αμοιβή από το ελληνικό δημόσιο με βάση την σύμβαση που έχουν υπογράψει. Άλλως οι αγρότες έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την επιστροφή τους».
