Ειδήσεις / Κτηνοτροφία

Ο δρόμος των κτηνοτρόφων στους καταναλωτές

Είμαι κτηνοτρόφος !

    Μπορώ να βγάλω το δικό μου τυρί και να το πουλήσω, νόμιμα με άδεια λειτουργίας , κατευθείαν στον καταναλωτή ;

   →    η απάντηση είναι ΝΑΙ

       ΝΑΙ , μπορεί να αδειοδοτηθεί πάρα πολύ εύκολα μια οικογένεια για να τυροκομεί η ίδια ΜΟΝΟ το δικό της γάλα και να το πουλάει κατευθείαν σε καταναλωτές ή καταστήματα λιανικής και να ωφεληθεί  όλη την υπεραξία της δικιάς της παραγωγής.

   Συγκεκριμένα :

  1. Μια τυροκομική εγκατάσταση για να είναι μικρής όχλησης αρκεί να μην χρειάζεται περισσότερα από 22KW, να επεξεργάζεται μέχρι 2.000 kg/κύκλο τυροκόμησης και να καταναλώνει μέχρι 50 θερμικές μονάδες.
  2. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε κοντέϊνερ εμπορικό (το οποίο δεν χρειάζεται άδεια πολεοδομίας), ή να γίνει σε ένα παραδοσιακό σπίτι του χωριού, ή να χτιστεί εξ ολοκλήρου.
  3. Ο συνολικός χώρος τυροκόμησης είναι μόλις 20 τετραγ. μέτρα για 200-450 κιλάγάλα/κύκλο τυροκόμησης & μέχρι 35 τμ για μέχρι2.000 κιλά.
  4. Η διάθεση του τυρογάλακτος μπορεί να γίνεται σε εκτροφείς γουρουνιών. Κάθε ένας μας μπορεί να έχει μέχρι 5 γουρούνια χωρίς ειδική άδεια. Κάθε γουρούνι μπορεί να τρώει 15 κιλα τυρόγαλα, και αν αφαιρεθεί και η μυζήθρα το διπλάσιο (25 κιλά/ημέρα) με ταυτόχρονη μείωση άλλων τροφών, τόσο διότι τις υποκαθιστά, όσο και λόγω καλύτερης αφομοίωσης τους.
  5. Ένας κύκλος τυροκόμησης είναι για φέτα περίπου 120 λεπτά (2,5 ώρες περίπου) και για άλλα τυριά με αναθέρμανση 3 ώρες περίπου.

διαβάστε όλο το

Σχολιάστε