Τρόφιμα / αγροτικά

Καλάθι προϊόντων Δυτικής Ελλάδας


   Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα πλαίσια των «Καλαθιών της Περιφέρειας».

 Ποιά προϊόντα θα ενταχθούν σε 1η φάση :

  • Ελαιόλαδο & βρώσιμη ελιά
  • σταφίδα
  • τοπικοί παραδοσιακοί Οίνοι ΠΟΠ & ΠΓΕ
  • Φέτα & Κεφαλογραβιέρα
  • πατάτα & καρπούζι
  • Φράουλα & Σπαράγγι
  • Σαλάτες
  • Λαυράκι & Τσιπούρα υδατοκαλλιέργειας
  • Αυγοτάραχο

   Ενώ σε δεύτερη φάση  θα γίνει επιλογή να ενταχθούν κάποια προϊόντα απο τις παρακάτω κατηγορίες :

Φυτικής προέυλευσης :

Εσπεριδοειδή
Κηπευτικά
βιολογικά κηπευτικά
Βιομηχανική τομάτα
Ακτινίδιο
Ρόδι
μεταποιητικά λαχανικά ( τουρσιά)
Αρωματικά φυτά
καρύδι
Κεράσι
Γλυκό Καλαμπόκι
 

άλλα:

  • Μέλι
  • Λικέρ «Τεντούρα»
  Ιχθυοκαλλιέργειας:  

  • Ψάρια ελεύθερης αλιείας (χέλι, κέφαλος, αλίπαστα λιμνοθάλασσας)
  • Αλάτι – Αφρίνα Μεσολογγίου

Ζωικής προέλευσης:

Αιγοπρόβειο Κρέας
Βόειο Κρέας
Χοίροιο Κρέας
Γαλακτοκομικά ( γάλα, γιαούρτι)

Πιστοποιημένα :

Ελαιόλαδο Ολυμπία
Σταφίδα Βοστίτσα
Σταφίδα Ηλείας

διαβάστε όλο το επιχειρησιακό Σχέδιο :

Σχολιάστε