
![]() |
. . . εναντίον |
![]() |
Η Ισπανία απειλεί πως θα ζητήσει αποζημιώσεις από όσους «στοχοποιούν» χωρίς στοιχεία τα αγροτικά προϊόντα της ενώ όλο και περισσότερα σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη εξαφανίζουν όσα ισπανικά λαχανικά έχουν στα ράφια τους.
Η Ισπανία αντιδρά έντονα στο πώς οι επίσημες γερμανικές Αρχές έχουν χειριστεί το ζήτημα, κρίνοντας πως στοχοποιείται χωρίς αποδείξεις η αγροτική παραγωγή της χώρας και απειλώντας πως θα κινηθεί ζητώντας αποζημιώσεις.
«Δεν έχει διαπιστωθεί πως η μόλυνση ξεκίνησε από την Ισπανία, δεν υπάρχει καμία απόδειξη» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σημειώνοντας πως «για αυτό θα απαιτήσουμε να αποδοθούν ευθύνες για όσους «δείχνουν» την Ισπανία».

Τις εισαγωγές ορισμένων λαχανικών τόσο από την Ισπανία όσο και από τη Γερμανία απαγόρευσε η Ρωσία, λόγω του συναγερμού για τη βακτηριδιακή γαστρεντερίτιδα, απειλώντας μάλιστα πως μπορεί να διευρύνει το «μπλόκο» σε λαχανικά από όλη την ΕΕ εάν δεν διαλευκανθεί η εστία της επιμόλυνσης.
Η ρωσική απόφαση αφορά τις εισαγωγές αγγουριών, τομάτας και πράσινων λαχανικών σαλάτας που προέρχονται από την Ισπανία ή τη Γερμανία.
Ήδη τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν προειδοποιήσεις για τους πιθανούς κινδύνους από την κατανάλωση εισαγόμενων λαχανικών και οι επιθεωρητές δημόσιας υγείας απομακρύνουν προϊόντα από τη Γερμανία και την Ισπανία από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ ( πηγή : in.gr)

Υ.Γ. ερώτηση του υποφαινόμενου συντάκτη : μήπως ήρθε η ώρα της Eλλάδας να καλύψει το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί απο την διακίνηση των ισπανικών λαχανικών στις αγορές της Ευρώπης .
Θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία η χώρα μας ή θα έχουμε άλλη μια χαμένη ευκαιρία ( απο τις πολλές) για τον τομέα των οπωροκηπευτικών. Ίδωμεν !

