Νέοι Αγρότες / Τρόφιμα

Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού

 

      Από την δεκαετία του 1980 έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι η Κρητική Διατροφή είναι σημαντική, ιδιαίτερα για παθήσεις της καρδιάς. Την ονόμασαν Μεσογειακή Διατροφή και τελευταία χαρακτηρίστηκε από την UNESCO, μετά από αίτηση της Ελλάδας σε συνεργασία με άλλα κράτη (Ισπανία, Μάλτα, Τυνησία κλπ) Άυλη Πνευματική Αξία της Ανθρωπότητας.

      Οι επισκέπτες μιας περιοχής επιλέγουν όλο και περισσότερο να επισκεφθούν μια περιοχή λαμβάνοντας υπόψη και την γαστρονομία της περιοχής.

       Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ προωθεί την «Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού».

      Ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού είπε στο 7ο Συνέδριο IMIC με θέμα «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του Φαγητού» στις 3/2/2011, στο Μέγαρο Μουσικής «Αν κάποτε ο τουρισμός είχε στόχο την ξεκούραση ή κάποιες συγκεκριμένες επισκέψεις, σήμερα ένας προορισμός πρέπει να συναρπάσει το μυαλό, την καρδιά και το στομάχι. Το καλό είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει και τα τρία.

          διαβάστε την συνέχεια στο 

Σχολιάστε