Αυτό προκύπτει απο έρευνα που έγινε πάνω σε 4.000 παιδιά , όπου τα παιδιά που τρεφόταν με τροφές χαμηλών λιπαρών έδειξαν μεγαλύτερη νοημοσύνη σε σχέση με τα παιδιά που τρεφόταν με τροφές υψηλών λιπαρών
ο λόγος : η ανάπτυξη του Κεφαλιού έως την ηλικία των 3 ετών είναι ταχύτερη στα παιδιά που τρώνε «υγιεινές« τροφές σε σχέση με τα παιδιά που καταναλώνουν τροφες με υψηλά λιπαρά .
Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health
