Γεμάτο από μονοακόρεστα λιπαρά, το ελαιόλαδο μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης LDL και συνεπώς την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία με δείγμα περίπου 30.000 Ιταλίδες στο χρονικό διάστημα 1993 – 1998 και έδειξε ότι :
οι γυναίκες που καταναλώνουν λαχανικά & ελαιόλαδο έχουν 46 % λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κάποια καρδιοαγγειακή νόσο.
ο λόγος :
- το φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικές βιταμίνες και κάλιο, που υπάρχουν στα πράσινα φυλλώδη
- τα μονοακόρεστα στο ελαιόλαδο
διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
η Μελέτη δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutricion :
Ακολουθήστε, λοιπόν αυτό το παράδειγμα και αντικαταστήστε το βούτυρο στη μαγειρική σας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.