Ελιά / Τρόφιμα

Λαχανικά & ελαιόλαδο απομακρύνουν το έμφραγμα καρδιάς

        Γεμάτο από μονοακόρεστα λιπαρά, το ελαιόλαδο μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης LDL και συνεπώς την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων.

       Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία με δείγμα περίπου 30.000 Ιταλίδες στο χρονικό διάστημα 1993 – 1998 και  έδειξε ότι :

οι γυναίκες που καταναλώνουν λαχανικά & ελαιόλαδο έχουν 46 % λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κάποια καρδιοαγγειακή νόσο.

ο λόγος :

  •  το φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικές βιταμίνες και κάλιο, που υπάρχουν στα πράσινα φυλλώδη 
  • 

  •  τα μονοακόρεστα στο ελαιόλαδο  
         διαβάστε ολόκληρο το άρθρο  

μετάφραση στα ελληνικά:

 η Μελέτη δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutricion :  

μετάφραση:

        Ακολουθήστε, λοιπόν αυτό το παράδειγμα και αντικαταστήστε το βούτυρο στη μαγειρική σας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

 

Σχολιάστε