Ελιά

Νέες προοπτικές για την Ελιά

      Προσπάθιες στην έρευνα γίνονται για να βελτιωθεί η αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιόλαδου και απο την άλλη στην ζύμωση των πράσινων ελιών :

   Tο εργαστήριο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.):  

     Προσανατολίζετε στην δημιουργία ενός σχετικά απλού και εύχρηστου διαγνωστικού test στα ελαιόλαδα 

  σκοπός :   την ταυτοποίηση της ποικιλίας των ελιών

πλεονέκτημα :  πιστοποίηση της αυθεντικότητας του ελαιολάδου, κάτι που θα βελτίώσει  την εμπορική του επιτυχία»

περισσότερα :

     Στην Σεβίλλη της Ισπανίας γίνονται προσπάθειες (μέσω του προγράμματος «PROBIOLIVES»)  για την  δυνατότητα

 χρήσης γαλακτικών βακτηρίων με προβιοτικές ιδιότητες

 στη ζύμωση των πράσινων ελιών

 

περισσότερα :

 

Σχολιάστε