
Πού : Ταβέρνα Ντουνιάς
στο χωριό Δρακώνα , στο Νομό Χανίων, σε μια πλαγιά των «Λευκών Όρεων»
Ο κ. Στέλιος Τριλυράκης, ιδιοκτήτης του «Ντουνιά» περιγράφει την ταβέρνα:
- Τα λαχανικά, τα φρούτα και οι καρποί είναι δικής μας παραγωγής από τα χωράφια μας που καλλιεργούνται με παραδοσιακούς τρόπους
- συμπληρώνουν οι προμηθευτές μας με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, όπως ο συνεταιρισμός βιοκαλλιεργητών Νομού Χανίων η ΓΑΙΑ
- τα ζώα της ταβέρνας είναι ελευθέρας βοσκής και βόσκουν στις πλαγιές της μαδάρας.
- Τα φαγητά ετοιμάζονται από μας – από την οικογένεια
- Τα φαγητά, φούρνου ή κατσαρόλας, ψήνονται σε παρασιές, ξυλόσομπες και ξυλόφουρνους
- γι αυτό χρειάζεται περισσότερος χρόνος να ετοιμαστούν και να σερβιριστούν
- αυτή άλλωστε είναι και η λογική του διεθνούς κινήματος Slow Food, του οποίου η επιχείρηση είναι μέλος.
- Τα προϊόντα – λάδι, κρασί, τσικουδιά κτλ – παράγονται φυσικά χωρίς φάρμακα

Γενικά το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα.
Αποτελεί αναγνωριστικό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εστίασης Κρητικής Κουζίνας, αποδίδεται από την διανομαρχιακή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», την οποία ίδρυσαν από κοινού οι 4 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Κρήτης, και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα ισχυρό εργαλείο προβολής για όλα τα εστιατόρια που θα το αποκτήσουν.
διαβάστε όλο το κείμενο