Πότε : Σάββατο 19 Ιουνίου , 7 μ.μ.- Πού : Βόλος , Κ. Καρτάλη 135
Ομιλητές:
- Γρηγόρης Σωφρονιάδης, Κτηνίατρος
- Γιώργος Κολέμπας , Οίκο-ΕΜ
Είσοδος Ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6978 288 264
Τί είναι οι EM ( Ενεργοί Μικροοργανισμοί ) :
To ΕΜ είναι μείγμα διαφόρων ωφέλιμων μικροοργανισμών που υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια μεμονωμένα στα τρόφιμά μας, όπως π.χ. στο ψωμί, γιαούρτι, κρασί κτλ.
Αποτελούνται από μικροοργανισμούς των κάτωθι τριών ειδών:
Βακτήρια μαγιάς, βακτήρια γαλακτικού οξέος και βακτήρια φωτοσύνθεσης. Όταν αυτοί οι ενεργοί μικροοργανισμοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, ορυκτές χηλικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά.
Βακτήρια μαγιάς:
Προκαλουν ζύμωση οργανικών υλικών και παράγουν βιταμίνες και αμινοξέα. Η μαγιά χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού, ζύθου και κρασιού.
Βακτήρια γαλακτικού οξέος:
Προκαλούν ζύμωση οργανικής ύλης και παράγουν οργανικά οξέα, τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη παθογενών ιών. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γιαουρτιού και συντηρημένων λαχανικών (τουρσί, ξινό λάχανο).
Βακτήρια φωτοσύνθεσης:
Αποτελούν τους παράγοντες κλειδί στους ΕΜ, βοηθώντας στη διατήρηση της ισορροπίας με άλλους χρήσιμους μικροοργανισμούς και επιτρέποντας σε όλους να υπάρχουν από κοινού και να συνεργαζονται.
Τί είναι η ΟΙΚΟ ΕΜ :
- ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜ
- ΟΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 15, Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
- Τηλ: 6978 288 264, ΦΑΞ: 24260 23733
- Email: info@oiko-em.gr
- www.oiko-em.gr