Ειδήσεις / Τρόφιμα

Διοξίνες σε Τρόφιμα

         Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) σε ενα μεγάλο μέρος δειγμάτων τροφίμων και ζωοτροφών βρέθηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων διοξινών.

            Τα προϊόντα από ήπαρ ζώων και ψαριών  παρουσίασαν να έχουν τα υψηλότερα επίπεδα διοξινών , ενώ στις ζωοτροφές το μεγαλύτερο πρόβλημα είχαν  τα ιχθυέλαια .

       Η EFSA αναφέρει και προειδοποιεί ότι η μακρόχρονη έκθεση σε υψηλά επίπεδα διοξινών έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μια σειρά επιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου».

        Για την εκπόνηση της έκθεσης χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 7.000 δείγματα από 21 ευρωπαϊκές χώρες.

                                       διάβασε την συνέχεια στο nooz.gr

Σχολιάστε