Πότε : 7-10 Απριλίου
Πού : Χανιά
Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά συγκριτική έρευνα που αφορά στα χαρακτηριστικά και στην ποιότητα του δασόμελου (μέλι ελάτης, πεύκου, βαλανιδιάς, καστανιάς κ.λ.π.), η οποία ολοκληρώθηκε με συμμετοχή 17 διαφορετικών χωρών και 29 επιστημόνων.
Όπως εξηγεί ο καθηγητής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του ΑΠΘ, Ανδρέας Θρασυβούλου, είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους εμπεριστατωμένη μελέτη και καταγράφονται με τόση μεγάλη σαφήνεια τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους μελιού , ανάλογα με την γεωγραφική του και βοτανική του προέλευση
Επίσης θα συζητηθούν τα αποτελέσματα αναλύσεων που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα των προϊόντων της μέλισσας στη διατροφή, νέες μέθοδοι ανάλυσης και ελέγχου του μελιού και θα συζητηθεί η ισχύουσα νομοθεσία που φαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί τροχοπέδη για τους μελισσοπαραγωγούς.
διάβασε το πρόγραμμα