Ειδήσεις

1000 € το κιλό κοστίζει το Τυρί Γαϊδάρας

Τυρί, αξίας 1.000 ευρώ ανά κιλό, παράγεται στη μοναδική φάρμα παραγωγής προϊόντων από γάλα γαϊδάρας, στα Βαλκάνια, στην Σερβία.

Σύνφωνα με ρεπορτάζ πολλών εφημερίδων ( Έθνος , Ελευθεροτυπίας, inews, newsit )  παράγεται στο πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας.

Περίπου 100 συμπαθή τετράποδα  φιλοξενούνται στη φάρμα όπου  οι επιχειρηματίς που την κατέχουν  αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν σε ένα νέο πρωτότυπο προϊόν: το Τυρί απο γάλα Γαϊδάρας 

 Το γάλα τους αποτελούσε  ήδη τη βάση και το κυρίαρχο συστατικό για την παραγωγή άλλων προϊόντων όπως το σαπούνι, λικέρ και αφρόλουτρο και κάποια μέρα, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της φάρμας, Σλόμπονταν Σίμπιτς, όταν κάποια στιγμή δέχθηκαν  μία παραγγελία, για την παραγωγή μισού κιλού τυριού απο γάλα Γαϊδαρας».  «Το κόστος είναι υψηλό». είπε ο κ. Σίμπιτς και πρόσθεσε πως για την παραγωγή ενός κιλού τυριού, χρειάζονται 25 λίτρα γάλα γαϊδάρας.

Ο ίδιος μας εξήγησε πως η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του γάλακτος δεν είναι τόσο απλή όσο ενδεχομένως να ακούγεται και απαιτεί συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, υπομονή και, βέβαια, αγάπη για τα γαϊδουράκια, τα οποία αποτελούν και την «πηγή» τροφοδοσίας της γραμμής παραγωγής όλων των προϊόντων.

     διάβασε την συνέχεια                     

Σχολιάστε