Πολιτική

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες

traktor

 

..Τελετή που δείχνει πολιτικό πολιτισμό χαρακτήρισε την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Π. Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθυνόμενος στους απερχόμενους, υπουργό Γεώργιο Καρασμάνη και αναπληρωτή υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο.

..Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για συνολικότερη αλλαγή προσανατολισμού στον αγροτικό τομέα. «Αυτός ο τομέας μπορεί να γίνει το όχημα για την ανασυγκρότηση και τη διέξοδο από την κρίση», σημείωσε, ώστε να οικοδομηθεί μια σύγχρονη βιομηχανία με εξαγωγικό προσανατολισμό.

..«Το κύριο πρόβλημα της χώρας μας είναι η παραγωγική ερήμωση και διάλυσή της και πρώτα απ’ όλα θα λέγαμε η υποβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής της Ελλάδας. Ολα τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες έχουν αναβαθμίσει την πρωτογενή τους παραγωγή και την έχουν καθετοποιήσει. Και εκεί στηρίζουν πολλές χώρες από τις αναπτυγμένες και προηγμένες χώρες την προοπτική, το μέλλον τους και την απασχόλησή τους», συνέχισε, αναφέροντας ως παραδείγματα την Ελβετία και την Ολλανδία.

apostolou1Ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια μείωσης του κόστους των αγροτικών προϊόντων και φορολογική ελάφρυνση των αγροτών με τη θεσμοθέτηση των 12.000 ευρώ ως αφορολόγητο, καθώς και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κλείνοντας ο κ. Λαφαζάνης απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους και τους υπαλλήλους του υπουργείου δήλωσε: «Θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη κατά των διαπλοκών μεγάλων και μικρών, και κατά των πελατειακών σχέσεων. Σας βλέπουμε στα μάτια χωρίς να κάνουμε πολιτικές διακρίσεις. Εμείς σας βλέπουμε πρώτα απ’ όλα σαν συμμέτοχους μιας μεγάλης προσπάθειας».

Ο υφυπουργός Ευάγγελος Αποστόλου τόνισε ότι πρέπει να επενδύσουμε στην προστιθέμενη αξία των παραδοσιακών προϊόντων μας αλλά παράλληλα προσέθεσε ότι «επιβάλλεται να διασφαλίσουμε της αγροτοδιατροφικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών μας».

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s