κινητοποιησεις

Νέα αναβολή στην δίκη των αγροτών για την κατάληψη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Από το 2009 και από την κίνηση εκατοντάδων αγροτών να προχωρήσουν σε κατάληψη του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» έχουμε φτάσει στο 2015 και ακόμη να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Μετά τη νέα αναβολή που πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης, το νέο δικαστήριο θα γίνει στις 11 Μάη του τρέχοντος έτους, με τους αγρότες που κάθονται στο εδώλιο να είναι 74 να κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Τότε, το 2009, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, είχαν αποκλείσει με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα το αεροδρόμιο Ηρακλείου, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν  έντονα για την πολιτική που το τότε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακολουθούσε για τον κλάδο τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2013 το δικαστήριο είχε αθωώσει συνολικά 92 αγρότες που ακτηγορούνταν για τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Είχε όμως καταδικάσει 86 από αυτούς για την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Από τους 92, μόλις 6 άτομα αθωώθηκαν για τις κατηγορίες που τους βάραιναν, ενώ από αρκετούς εκ των αγροτων που καταδικάστηκαν, δεν άσκησαν έφεση, αφήνοντας σε ισχύ την καταδίκη τους σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

πηγή: creteplus.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s