Αγροτική Οικονομία

Στάση πληρωμών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ

zaxari3

Ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα

Στάση πληρωμών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ

zaxari
Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους 250 εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ με την άφιξη της νέας χρονιάς, αφού -όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χριστόδουλος Βαρκάκης- «πήγαμε να πληρωθούμε τον μισθό μας στην τράπεζα και δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ. Ψάχνοντας το τι συμβαίνει, πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών μας, κατόπιν εντολής του εκκαθαριστή».

….Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Βαρκάκης ανέφερε: «Μού είπανε ότι αυτό έγινε προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα αναφορικά με τις οφειλές της εταιρείας στους τευτλοπαραγωγούς που ανέρχονται στα 18 εκατ. ευρώ. Επί σειρά πέντε χρόνων να μην πληρώνουν τους 250 εργαζομένους της ΕΒΖ, δεν πρόκειται και πάλι να ισοφαρίσουν τις οφειλές τους στους καλλιεργητές».

ebzΌπως σημείωσε ο κ. Βαρκάκης, η ανησυχία των εργαζομένων αναφορικά με το μέλλον της εταιρείας είναι έντονη και όπως είπε: «Τέλος της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να γίνει συνάντηση με τη διοίκηση, προκειμένου να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσει η πληρωμή των 18 εκατ. ευρώ στους 4.000 τευτλοπαραγωγούς της χώρας, που παρέδωσαν φέτος συνολικά ποσότητα 532.000 τόνων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

ebzΌπως εξήγησε, αυτό προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη διοίκηση της ΕΒΖ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε γίνει στην Αθήνα με τον διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς, απ’ όπου και αναμένεται να ληφθεί δάνειο. Ανέφερε ακόμη πως γίνονται συζητήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου εντός του Ιανουαρίου να γίνει η παράδοση, στην ΕΒΖ, των τεύτλων που έχουν μείνει στα χωράφια λόγω της κακοκαιρίας.

Πρόκειται, όπως διευκρίνισε ο κ. Μπογιαννίδης, για 2.500 στρέμματα με περίπου 20.000 τόνους τεύτλα.

..Στο μεταξύ, τη στιγμή που οι τευτλοπαραγωγοί περιμένουν να πληρωθούν, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης χρειάζεται τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τα οφειλόμενα της φετινής «καμπάνιας», αλλά και τις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΔΕΠΑ.

….«Δεκαοκτώ εκατ. ευρώ απαιτούνται για να πληρωθούν παραγωγοί, τευτλοεξαγωγείς, μεταφορείς, άλλα 5 εκατ., ευρώ για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη φετινή καμπάνια και 8 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στη ΔΕΠΑ» εξήγησε ο κ. Βαρκάκης.

Πηγή: in.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s