Ελιά / Ημερίδες

Ημερίδα για το ελαιόλαδο της Ζακύνθου

olive3422

..Μια νέα οπτική της αξίας του ελαιόλαδου παρουσιάζει επιστημονική μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολυφαινόλες που περιέχει το ελαιόλαδο δρουν σαν πραγματική ασπίδα προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Δεν είναι μόνο το εκλεκτότερο προϊόν της Μεσογείου, είναι και ένα φάρμακο που προστατεύει και προάγει την υγεία. Αυτό αποδεικνύουν πανεπιστημιακές έρευνες τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάστηκαν σε Ημερίδα για τις νέες προοπτικές αξιοποίησης του λαδιού, με βάση τα υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά του. Οι επιστήμονες είναι απόλυτοι, όταν μιλούν για ένα σπάνιο φάρμακο, αφού οι πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχει το μη εντατικά επεξεργασμένο ελαιόλαδο προστατεύουν αποτελεσματικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι να ευρήματα στα ελαιόλαδα της Δυτικής Ελλάδας, με το Ιόνιο και τη Ζάκυνθο να πρωταγωνιστούν.

..Η σταθερή στροφή στην ποιοτική επεξεργασία είναι μονόδρομος πλέον για τους παραγωγούς, αφού τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και η υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι τα μόνα που αναζητούν οι μεγάλες διεθνείς αγορές.
Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Ημερίδας ανήκει στην επιστημονική επιτροπή του δραστήριου Δικτύου Eco Zakynthos.

..Ένα άλλο θετικό συμπέρασμα της Ημερίδας είναι ότι το ζακυνθινό ελαιόλαδο αποδείχτηκε ένα εκλεκτό γκουρμέ υλικό της κουζίνας που μπορεί να σταθεί επάξια σε πιάτα υψηλής μαγειρικής τέχνης.
Με νέα κίνητρα που γεννούν οι ανάγκες της διεθνούς αγοράς και με τη χαρά και την ικανοποίηση ότι το προϊόν τους κατακτά σταδιακά την κορυφή, οι ελαιοπαραγωγοί της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ζακύνθου θέτουν ακόμη υψηλότερα τον πήχη της ποιότητας του προϊόντος τους φτάνοντας απλά στην κορυφή.

..
βίντεο: Ioanian Channel

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s