Ειδήσεις

Επιστολή της ActionAid προς Βενιζέλο: Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα

gaz3022

….Επιστολή προς τον υπ. Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία του ζητά να πιέσει ώστε να υπάρξει άμεση προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας απευθύνει η ActionAid καλώντας τον κόσμο να βάλει την υπογραφή του. Η Action Aid μεταξύ άλλων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις Ισραηλινές και Παλαιστινιακές Αρχές για να σταματήσει η κατοχή στη Γάζα και να βρεθεί μία δίκαιη ειρηνική λύση. 4.458 πολίτες στην Ελλάδα έχουν ήδη υπογράψει την έκκληση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μέχρι σήμερα, 4 Αυγούστου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.815 Παλαιστίνιοι στη Γάζα και περισσότεροι από 9.406 είναι οι τραυματίες. Από τους νεκρούς, περισσότεροι από 76% είναι άμαχοι, ενώ πάνω από 300 είναι παιδιά. Βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί κι έτσι πολλοί κάτοικοι ζουν χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Το γεγονός αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν οι νεκροί, καθώς τα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιθάλψουν επαρκώς τους τραυματίες. Οι κάτοικοι της Γάζας είναι εγκλωβισμένοι, καθώς ο αποκλεισμός από το Ισραήλ δεν τους επιτρέπει να φύγουν και καταφεύγουν σε σχολεία του ΟΗΕ για προστασία, παρόλο που κι αυτά βομβαρδίζονται.

Η ActionAid καλεί τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει ώστε να σταματήσουν οι συρράξεις. Όμως, αν δεν αντιμετωπιστούν οι βαθιές αιτίες που αποτελούν τη ρίζα του ζητήματος, που πηγάζουν από την κατοχή του παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραήλ, δεν θα υπάρξει μακροχρόνια ειρήνη.

«Η ActionAid πιστεύει ότι δεν μπορεί να μπει τέλος στη βία, εάν δεν αναγνωριστούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Αυτό θα σημαίνει ειρήνη με δικαιοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εργαστεί για μια δίκαιη και μακροπρόθεσμη ειρηνική λύση που θα βάλει τέλος στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και του αποκλεισμού της Γάζας, θα σέβεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και θα εξασφαλίζει τα δικαιώματά του στη ζωή, την ασφάλεια, τις βασικές υπηρεσίες, την ελευθερία της μετακίνησης, την εξασφάλιση πόρων για μια αξιοπρεπή ζωή και τη δίκαιη ανάπτυξη.

Η Ελλάδα, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας, πρέπει να κινητοποιηθεί για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη. Η ActionAid μας καλεί όλους να υπογράψουμε την έκκλησή της προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο για να δυναμώσουμε τη φωνή των Παλαιστινίων για ασφάλεια και δικαιοσύνη.

Υπογράψτε την επείγουσα έκκληση εδώ: http://actionaid.gr/petitiongaza

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s