ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Ημερίδα για την Ροδιά στην Κοζάνη

rodia200

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ
& ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΒΟΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΡΑΤΥΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ 5 ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ: 2461039746, 6980337157

ΚΟΖΑΝΗ, 04/07/14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν η ζήτηση της ευρωπαϊκής αγοράς ξεπερνά την εγχώρια παραγωγή…!

….Εκπληκτική απήχηση προκαλούν τα αιθέρια έλαια (ρόδου και λεβάντας) του Α.Σ. Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου στην παγκόσμια αγορά. Μετά την Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία. Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν δύο νέες επιχειρήσεις από Ολλανδία ζήτησαν συνεργασία με το Συνεταιρισμό. Πρόκειται για μια επώνυμη βιομηχανία αρωμάτων και μια επιχείρηση delicatessenστο Άμστερνταμ.

Η αρωματοβιομηχανία θέλει να δημιουργήσει σειρά αρωμάτων με βάση τα αιθέρια έλαια του Συνεταιρισμού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Χημείου τους, το αιθέριο έλαιο των ρόδων Βοΐου αναγνωρίστηκε ως το ποιοτικότερο όλων όσων κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ ως άριστο αξιολογήθηκε και το αιθέριο έλαιο της λεβάντας Βοΐου.

πού ;

Κοζάνη

οδός Γρεβενών 5

πότε ;

Πέμπτη, 10 Ιουλίου

ώρα 12 το μεσημέρι

Η απρόσμενα θετική αυτή νέα εξέλιξη στην ευρωπαϊκή αγορά για τα προϊόντα του Συνεταιρισμού έρχεται να προστεθεί στην ήδη εντυπωσιακή ζήτηση των προϊόντων του Συνεταιρισμού στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, η ζήτηση και το ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες παραγωγής των υπαρχόντων φυτειών.

Όπως τονίζεται από το γεωπονικό τμήμα του Συνεταιρισμού, η παρούσα ζήτηση σε αιθέριο έλαιο ρόδων όπως έχει διαμορφωθεί, χρειάζεται για να καλυφθεί τουλάχιστον 800 στρέμματα φυτειών ρόδων σε πλήρη ανάπτυξη δηλαδή τετραετούς ζωής. Δεδομένου ότι οι φυτείες στην παρούσα φάση δεν ξεπερνούν τα 200 στρέμματα, χρειάζεται να φυτευτούν άλλα 600 στρέμματα ρόδων μέσα στο 2014 ώστε να αποδώσουν στο μέγιστο της παραγωγής μετά από 4 χρόνια δηλαδή το 2018. Μέχρι τότε το τμήμα μάρκετινγκ του Συνεταιρισμού θα ακολουθήσει μια πολιτική συντήρησης των υπαρχόντων πελατών, δεδομένης της έλλειψης των αναγκαίων ποσοτήτων.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του Συνεταιρισμού αποφάσισαν να παρατείνουν την περίοδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία νέων φυτειών ρόδων μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επαφή με το Συνεταιρισμό στα γραφεία του στην Κοζάνη στην οδό Γρεβενών 5, τηλ. 2461039746 και 6980337157 για περισσότερες πληροφορίες.

Ως προς την οικονομικότητα της καλλιέργειας των ρόδων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς θα γίνει ειδική παρουσίαση και αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Κοζάνη στην οδό Γρεβενών 5, την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Από το γραφείο τύπου

rodia8000eee

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s