ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Με καλλιεργητές φραγκόσυκου στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης

fragosiko6
….Τους καλλιεργητές του Συνεταιρισμού φραγκόσυκου στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, που αριθμεί 60 μέλη, επισκέφτηκαν η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Στη σύσκεψη παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Κακογιαννάκη και υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, συζητήθηκε το πλαίσιο για την ανάπτυξη του συνεταιρισμού, της καλλιέργειας, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν.
ed44444rr
Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, αφού ενημέρωσε τα μέλη του Συνεταιρισμού για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης και τις δράσεις που έχουν γίνει στο πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για τη μεταποίηση και την εμπορία του φραγκόσυκου, ενώ πρότεινε στους παραγωγούς να συστήσουν μια οργάνωση παραγωγής φραγκόσυκου στο νησί. Επίσης αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις που υπάρχουν για εξαγωγή του προϊόντος, αφού πρώτα πιστοποιηθεί με το brand name «ΚΡΗΤΗ» που θα του προσδώσει προστιθέμενη αξία.
..
Τόσο η κ. Βρέντζου όσο και η κ. Λιονή υπογράμμισαν ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός στην προσπάθεια του Συνεταιρισμού, και θα βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς. Στόχος, ο Συνεταιρισμός να εδραιώσει την παρουσία του στην αγορά και οι καταναλωτές – Έλληνες και ξένοι – να μάθουν να καταναλώνουν ένα εξωτικό φρούτο που όπως είναι γνωστό έχει μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
..
fragosiko3Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου υπογράμμισαν ακόμη ότι η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί πολιτική εξωστρέφειας για τα κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα, προκειμένου να αποκτήσουν τη θέση και την τιμή που τους αρμόζει στο χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο.
..
Τέλος ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νίκος Βαβουράκης ευχαρίστησε για τη σύσκεψη την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, και τα στελέχη της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση ήταν ωφέλιμη, και ότι θέλουν στο πλευρό τους την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάπτυξη του Συνεταιρισμού.
..
πηγή: neakriti.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s