ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Το ίαμα Κάνναβη

..Το νέο βιβλίο του γνωστού ιατρού και συγγραφέα Γιώργου Οικονομόπουλου ανατρέπει όλη την συντηρητική αντίληψη για την κάνναβη που κυριάρχησε επί δεκαετίες, παρουσιάζοντας όλα τα καινούργια επιστημονικά ευρήματα, που παραμένουν άγνωστα στη χώρα μας. Δημοσιεύουμε απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου.

..Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν «Σπάζοντας το ταμπού» ή «Αποκαλύπτοντας την Υποκρισία» ή το «Μεγάλο Ψέμα» και άλλοι ανάλογοι, μιας παρουσίασης της συκοφαντίας σε μία ευεργεσία της Φύσης: της συκοφαντίας ενάντια στη Κάνναβη. Το φυτό, που μικροί μας έμαθαν ότι είναι «ναρκωτικό», ότι «σε τρελαίνει, σε σπρώχνει στην Ηρωίνη, σε αποβλακώνει» κ.α.   αποκαλύπτεται από την σύγχρονη επιστήμη, να είναι ένα σχεδόν θαυματουργό  ίαμα, με εφαρμογή σε πλήθος ασθενειών και με πολύ λιγότερες παρενέργειες, από τα νόμιμα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

kanab..Ως ιατρός, θεώρησα καθήκον μου να ανατρέξω στην σύγχρονη παγκόσμια βιβλιογραφία για την Ιατρική Κάνναβη, και ομολογώ ότι σοκαρίστηκα!   Παρ’ όλο που μελετώ την Κάνναβη και τις επιδράσεις της (Ιατρικά, Κοινωνικά και Πνευματικά) πάνω από 35 χρόνια, δεν περίμενα, τέτοια αντιστροφή  της δοσμένης εικόνας !  Από ένα φυτό, που υποτίθεται ότι σε βλάπτει, μεταμορφώθηκε σε ένα φυτό που σε προστατεύει από τις βλάβες…Μην  όμως  σας λέω γεγονότα, που μπορεί να διαπιστώσετε μόνοι σας.  Αν ρίξετε μια ματιά στο Διαδίκτυο, στο λήμμα για παράδειγμα ‘’Cannabis and Cancer,’’  θα βεβαιωθείτε ότι η πραγματικότητα για το φυτό είναι διαφορετική απ’ αυτή,  που μας έμαθαν. Και είναι η εποχή της Αποκάλυψης!

.Είναι γεγονός, ότι η ιστορία της επιστημονικής αλήθειας, χαρακτηρίζεται από μία έντονη αντίδραση γι’ αυτήν, από τo- κάθε εποχής,  παλιό σύστημα σκέψης . Κι αυτό συμβαίνει, γιατί όσο γνωρίζουμε περισσότερο την πραγματικότητα, τόσο και καταρρέει,  κάθε παλιό μοντέλο ιδεολογήματος, που στηρίζεται στην περιορισμένη  αλήθεια και στην  άγνοια της μεγαλύτερης  πραγματικότητας. Έλα όμως, που το παλιό,  αντιστέκεται στην κατάρρευσή του και καθυστερεί,  όσο μπορεί, την αποδοχή του καινούργιου, μέχρι να βρει  τρόπους επιβίωσης και προσαρμογής…

Ειδικά στο θέμα της υγείας, έχουν κτιστεί τεράστια οικονομικά συμφέροντα, που επιδιώκουν να κατευθύνουν τη σχετική έρευνα εκεί, που θα προκύψει κέρδος και όχι εκεί ,που θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους.

..Η απόκρυψη της αλήθειας, για τη θεραπευτική δράση της Kάνναβης είναι το πιο σύγχρονο και χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντίδρασης της αγνοιας, απέναντι στη γνώση,  του ψέματος και της υποκρισίας,απέναντι στην αλήθεια, και της πεισματικής και παράλογης άρνησης της πραγματικότητας, που αποκαλύπτεται αδιαμφισβήτητα. Φυσικά, όσο παράλογη κι αν φαίνεται η αντίδραση στην αλήθεια, στο βάθος είναι απλά, μία «λογική» υπεράσπιση οικονομικων και πολιτικων συμφέροντων, που κινδυνεύουν από την αποδοχή της.

..Η Κάνναβη, από παλιά υπήρξε κύριο μέσο :  Ένδυσης, Κατασκευής, Τροφής,  Καυσίμων και Θεραπείας. Με την ανάπτυξη των βιομηχανιών νάϋλον, πετρελαίου, χαρτιού, αλκοόλ και ιδιαίτερα των φαρμακοβιομηχανιών, η Κάνναβη, έπρεπε να εξουδετερωθεί, όντας κυριότερος αντίπαλός τους. Ένα πλέγμα οικονομικών συμφερόντων, που όλα τους είχαν ανταγωνιστή το φυτό της Κάνναβης, συνέπεσε να εκδηλωθούν την ίδια χρονική περίοδο. Και σηματοδότησαν την εκστρατεία δυσφήμησης και συκοφάντησης του φυτού.

..Όντας – εκτός των άλλων – το φθηνότερο μέσο ευφορίας και χαλάρωσης, ήταν σε πλατιά χρήση,  από τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, γεγονός, που υπήρξε αφορμή να χαρακτηριστεί σαν το ποτό των «απόκληρων» και του «υποκόσμου».  Με δυσφημιστικές εκστρατείες – που θα δούμε στη συνέχεια – το φυτό, που στο χαρτί του πρώτο-τυπώθηκε η «Αγία  Βίβλος» (από τον Γουτεμβέργιο) μεταμορφώθηκε σε «χόρτο του Διαβόλου» και ρίχτηκε στα τάρταρα της παρανομίας.

πηγή: tvxs.gr

kan566

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s