Ειδήσεις / Περιβάλλον

Νεκρά ψάρια κάλυψαν παραλία της Σάμου

.155336-gonoskarlo-5dd..Εκατοντάδες μικρά ψάρια – σε μέγεθος γόνου – εντόπισαν νεκρά οι κάτοικοι στο Καρλόβασι της Σάμου. Τα ψάρια εκτείνονται σε μια ακτίνα περίπου 4 χλμ σε όλη την ακτογραμμή από τη γέφυρα του Κερκήτειου ποταμού μέχρι και την παραλία Ποτάμι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο ώστε να πάρει δείγματα και να διαπιστώσει από που οφείλεται αυτό το γεγονός. Δείγματα έχουν σταλεί και στην οργάνωση «Αρχιπέλαγος» με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι για το περιστατικό ευθύνονται κατά 99% οφείλεται η δραστηριότητα γνωστών Γρι-Γρι. Εκτιμάται επιπλέον πως τα νεκρά ψάρια είναι πολύ περισσότερα και παραμένουν στο βυθό.

Σύμφωνα με το i-samos.gr κάποια Γρι – Γρι διαπίστωσαν ότι είχαν πιάσει αυτά τα μικρά ψάρια και για να μην αντιμετωπίσουν «πρόβλημα» τα πέταξαν στη θάλασσα. Το τελευταίο διάστημα επικρατεί προβληματισμός στη Σάμο καθώς έχει παρατηρηθεί ότι Γρι – Γρι ψαρεύουν ακόμη και μέσα σε κόλπους ενώ κάτοικοι αναφέρουν ότι οι έλεγχοι του λιμενικού δεν είναι οι απαιτούμενοι.

* Φωτογραφίες των Δημήτρη Μαργαρώνη και Ζαΐμη Γιώργου από το Καρλόβασι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s