Εκδηλώσεις

Σεμινάριο Περμακουλτούρας στην Κατερίνη

topio809

Σεμινάριο στο κτήμα της Σπείρας Γης, 7-9 Ιουνίου 2014 Σπείρα Γης, Αρωνάς(Δήμος Κατερίνης, Πιερία)

Από τον ακτιβιστή, σύμβουλο, σχεδιαστή και εκπαιδευτή της ΠερμακουλτούραςPeterCow

  • Εισαγωγή στην Αεικαλλιέργεια (Permaculture)
  • Τι είναι η Περμακουλτούρα;
  • Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μου ακόμα κι αν μένω σε αστικό περιβάλλον;
  • Τι σημαίνει Αεικαλλιέργεια σε σχέση με την ύπαιθρο;
  • Πως εφαρμόζεται στις καλλιέργειες;

Αυτά κι άλλα σχετικά ερωτήματα θα απαντηθούν στο εισαγωγικό σεμινάριο που διοργανώνεται στο πολύ ‘φρέσκο’ κτήμα της Κοιν.Σ.Επ. ‘Σπείρα Γης’, στον Αρωνά, Πιερίας, στις 7-8-9 Ιουνίου 2014.

 

dasos40Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια πρώτη γεύση για την ουσία της περμακουλτούρας μαθαίνοντας στην πράξη και ερχόμενοι σε επαφή με παραδείγματα σχεδιασμού που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Θα συζητηθούν ζωτικής σημασίας θέματα μέσα σε ένα θετικό, δημιουργικό και υποστηρικτικό κλίμα. Ένα τέτοιο σεμινάριο είναι πάντα πολύ ζωντανό, συμμετοχικό και προκλητικό δίνοντάς μας τροφή για σκέψη.

.arrow200..Οι τομείς που θα καλυφθούν είναι: image008

  • Δεοντολογία
  • Αρχές της Περμακουλτούρας,
  • Σχεδιασμός,

Παραδείγματα Περμακουλτούρας, Μια άσκηση παρατήρησης, Ένα βίντεο,Πρακτική άσκηση, Μια επισκόπηση του δικτύου της περμακουλτούρας και πως μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα.
Μέσα στα πλαίσια του σεμιναρίου μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις και δεξιότητες, και να βάλουμε βάσεις για το ξεκίνημα ομάδων ή την ενίσχυση υπαρχόντων έργων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 45 € με πλήρη διατροφή και με διαμονή στο κτήμα (σε δική σας σκηνή) ή με διαμονή σε ξενώνα στο Ελατοχώρι με επιπλέον χρέωση 15€/άτομο/νύχτα. Για συμμετοχές χωρίς διανυκτέρευση το κόστος είναι 30€ (με διατροφή το μεσημέρι και ροφήματα ή αναψυκτικά το πρωί και το απόγευμα. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο speiragis@gmail.com ή τηλεφωνικά στα 2310639073, 6949339186, 6972221922 ή με e-mailspeiragis@gmail.com.

Το σεμινάριο αυτό γίνεται στα πλαίσια του ‘Καραβανιού της Περμακουλτούρας‘ που συνδιοργανώνουν ο σύμβουλος, σχεδιαστής και εκπαιδευτής της ΠερμακουλτούραςPeterCow και το Ελπιδοχώρι.

Ο Peter έχει 10ετή και πλέον εμπειρία σε όλη την Ευρώπη με σεμινάρια και σχεδιαστικά έργα, και είναι κάτοχος του PermacultureDiploma.

Για περισσότερα σχετικά με το Καραβάνι επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.elpidohori.gr

 

Σπείρα Γης

image009Είμαστε μια ομάδα ενεργών ανθρώπων που δούλεψε για καιρό την ιδέα της επιστροφής μας από το μολυσμένο αστικό περιβάλλον σε ένα φυσικό και ισορροπημένο. Η ομάδα εξελίχθηκε σε έναν Κοινωνικό Συνεταιρισμό με έδρα την Κατερίνη της Πιερίας.

Όνειρό μας η παρουσία του ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον με σεβασμό και θετική δράση, η επανένταξή του μέσα στον Κύκλο της Φύσης μέσα από παλαιά γνώση αλλά και φρέσκια οπτική. Στόχος μας η διαρκής εργασία – συνεργασία για να βρούμε τις μεθόδους, τις ισορροπίες και τις εναλλακτικές για την τοποθέτησή μας στη φύση, στην κυριαρχία μας πάνω στους απαραίτητους διατροφικούς πόρους, στην προώθηση της φιλικής με τον άνθρωπο και το περιβάλλον γεωργίας και κτηνοτροφίας, της αυτάρκειας και της αειφορίας.

..Μέσο: το αγρόκτημά μας στον Αρωνά, Πιερίας όπου δημιουργούμε έναν χώρο εκπαίδευσης και επίδειξης, ανταλλαγής γνώσης και ιδεών αλλά και ψυχαγωγίας.

Προϊόν: Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s