Ειδήσεις

Δικαστήρια Αγρινίου: Επέβαλλαν ποινές φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή σε βάρος 6 αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας

filaki

..Ποινές στο γενικότερο πνεύμα του δόγματος «νόμος και τάξη» επέβαλλαν τα Δικαστήρια Αγρινίου σε βάρος 6 αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας, που δικάστηκαν την Παρασκευή 11 Απρίλη για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2009. Η εκδίκαση της υπόθεσης άλλων τεσσάρων αγροτών που δικάζονταν για αγροτικές κινητοποιήσεις του 2010, έλαβε αναβολή για τις 12/12/2014.

..Συνολικά, οι αγωνιστές αγρότες που σέρνονται στα δικαστήρια είναι μέλη της Γραμματείας Αιτωλοακαρνανίας της ΠΑΣΥ και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ενώ ανάμεσα στους κατηγορούμενους και καταδικασθέντες είναι και ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

..Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας «καταγγέλλει την καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου, με την οποία 6 αγρότες καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση επειδή συμμετείχαν στη αγροτική κινητοποίηση και στα μπλόκα του 2009.

..Το νέο αγροτοδικείο στοχεύει στην τρομοκράτηση, τον εκφοβισμό το τσάκισμα κάθε έκφρασης αγώνα, συσπείρωσης και διεκδίκησης γι΄ αυτά, που κυβερνήσεις και ΕΕ προσπαθούν με νόμους και χαράτσια να αρπάξουν και από τους φτωχούς-μεσαίους αγρότες και τις οικογένειές τους.

kinitopoiiseis6

Η καταδικαστική απόφαση δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμα κρίκο του αυταρχικού δόγματος «νόμος και τάξη» της συγκυβέρνησης .Ταυτόχρονα δείχνει την ταξικότητα της δικαιοσύνης και ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί.

Το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Όμως ματαιοπονουν. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, των κατασταλτικών μηχανισμών δεν μας φοβίζει. Μας πεισμώνει για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που μας ξεκληρίζει και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, προς όφελος του ελληνικού λαού, θα συνεχιστεί. Ας το καταλάβουν και όσοι ελπίζουν ότι μπορούν, με τη βία και την τρομοκρατία, να μας σταματήσουν.

Καλούμε τους αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα και στις επικείμενες τριπλές εκλογές να πάνε στις κάλπες με ενιαίο κριτήριο και να καταδικάσουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, τα κόμματα που την στηρίζουν και τα στηρίγματά αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής στην Περιφέρεια και τους Δήμους».

Την απόφαση καταγγέλλει και το Ε.Κ Άρτας.

πηγή: 902gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s