Γαλακτοκομικά

ΣΕΚ: Γαλακτοβιομηχανίες σταματούν τη συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς

agelades

Για αρνητικές επιπτώσεις που δέχεται ήδη η αγελαδοτροφία από την εφαρμογή της διάταξης για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

«Οι γαλακτοβιομηχανίες άρχισαν όχι μόνο να ρίχνουν τις τιμές παραγωγού έως και 3 λεπτά το κιλό, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις σταμάτησαν τη συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς, αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος των εισαγωγών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Δυστυχώς», προσθέτει, «ο ΣΕΚ επιβεβαιώθηκε απόλυτα όταν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δήλωνε, ότι η αύξηση της ζωής του φρέσκου γάλακτος πέραν των 5 ημερών θα αποτελέσει θανατηφόρο χτύπημα για την ελληνική αγελαδοτροφία και θα καταφέρει ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη επιβαρυμένο σήμερα με 2 δισ. ευρώ ελλειμματικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων».

galaktokomika34

Πηγή: capital.gr πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s