ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

9 Απριλίου: Ημερίδα για την κλωστική Κάνναβη στην Δράμα

kan566

Μία πρώτη γνωριμία με την καλλιέργεια της βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

 

Η ημερίδα με θέμα «Πρώτη γνωριμία με την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης» θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 11.30΄ π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).dimitra500

….Ο Ν. 4139/2013, άνοιξε τον δρόμο για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα. Αναμένεται η ΚΥΑ για την θεσμοθέτηση της καλλιέργειάς της. Από το φυτό παράγονται πληθώρα προϊόντων, όπως ρούχα, σχοινιά, χαρτί, λάδι, ζωοτροφές κ.α. Στην ημερίδα θα γίνει μια περιληπτική αναφορά στην τεχνική της καλλιέργειας με βάση κυρίως αναφορές από χώρες της Ε.Ε, καθώς και στοιχεία για την δυνατότητα και τις προοπτικές της καλλιέργειας στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνει μια σύντομη αναφορά στην χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών (γεωργία ακριβείας, δορυφορικοί χάρτες κ.α.) στην βελτίωση της διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

kanabarrow200Ομιλητές στην ημερίδα είναι οι γεωπόνοι:

  • Αβραάμ Νικολαΐδης
  • Δρ. Βυζαντινόπουλος Σπυρίδων 
  • Δρ. Κατσαντώνης Δημήτριος.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:15-11:30   Προσέλευση

11:30-11:40 Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας, κ. Ζαφείρη Μυστακίδη.

11:40-12:15 «Τεχνική καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης, όπως αυτή γίνεται σε χώρες της Ε.Ε.», Νικολαΐδης Αβραάμ, γεωπόνος.

12:15-12:45 «Βιομηχανική κάνναβη: μια νέα και πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια για τη χώρα μας», Δρ. Βυζαντινόπουλος Σπυρίδων, γεωπόνος.

12:45-13:15 «Η χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών στην υπηρεσία των αγροτών», Δρ. Κατσαντώνης Δημήτριος, φυτοπαθολόγος ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ινστιτούτο Σιτηρών.

13-15:13:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s