Γαλακτοκομικά

Βρέθηκε η λύση για το γάλα – Κανένα δε θα λέγεται φρέσκο!

 

tsautaris

Λύση στο θέμα του γάλακτος φαίνεται ότι έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο.

..
..«Χθες ήρθε ο κ. Χατζηδάκης και μας έφερε το κείμενο με τις προτάσεις. Του εξηγήσαμε τις δυσκολίες και του είπα τη δική μου πρόταση. Το γάλα που κυκλοφορεί σήμερα και βαφτίζεται φρέσκο που είναι το κανονικό παστεριωμένο γάλα, αν θα ήθελε κάποιος να βγάλει τον όρο «φρέσκο» και να το λέμε με την μέθοδο επεξεργασίας, θα λέγεται Ελληνικό παστεριωμένο γάλα», σχολίασε αρχικά ο κ. Τσαυτάρης στο realfm και συνέχισε:

..
..«Δεν είναι σωστό, το γάλα που υφίσταται υψηλή θερμική επεξεργασία, να το ονοματίσουν παστεριωμένο. Του είπα, αν αυτό ονομαστεί γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, τότε μπορούμε να έχουμε αυτές τις δύο βασικές κατηγορίες. Το παστεριωμένο και το γάλα υψηλής επεξεργασίας».

..
..«Θα έρθει και το σήμα με το Ελληνικό γάλα, εφόσον παράγεται και μεταποιείται εδώ. Αν έρθει και το γάλα της ημέρας, που θέλουν να δοθεί και το έχουν ανακοινώσει, αυτές οι παράμετροι μας δίνουν τη δυνατότητα να το λύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε.ellada
..«Ο κ. Χατζηδάκης συμφώνησε με την πρότασή μας όμως υπάρχει και η τρόικα. Πράγματι, πριν από λίγο, έληξε αυτή η συζήτηση και είπε, ότι δέχεται αυτή την αλλαγή και η τρόικα», ξεκαθάρισε ο κ. Τσαυτάρης.

..
gala..«Νομίζω ότι αρκετοί συμφωνούν και μπορεί πραγματικά αυτή τη δύσκολη στιγμή να μας δώσει μια λύση για το συγκεκριμένο θέμα. Και ο κύριος Χαρακόπουλος το βλέπει θετικά. Έτσι όπως ήταν η διατύπωση, δημιουργούσε σύγχυση στον καταναλωτή»

..
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση είναι να υπάρχουν τρεις κατηγορίες γάλακτος και κανένα να μην λέγεται φρέσκο. Δηλαδή να καταργηθεί ο όρος «φρέσκο» από τα γάλατα στα ράφια.

..
arrow90Οι τρεις κατηγορίες είναι:
teleia300Γάλα χαμηλής παστερίωσης με διάρκεια ζωής από μία έως 5 μέρες

teleia300Γάλα υψηλής παστερίωσης

teleia300Γάλα υπερυψηλής παστερίωσης

..
Στόχος είναι να καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 

πηγή: Ημερησίαgala67

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s