Γαλακτοκομικά

Ένωση Φυλής Holstein: Αντίθετες με τα ελληνικά συμφέροντα οι αποφάσεις για το γάλα

agelada100

Ανακοίνωση της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας

Picture 0 for Ένωση Φυλής Holstein: Αντίθετες με τα ελληνικά συμφέροντα οι αποφάσεις για το γάλα

..Βαριοπούλα χαρακτηρίζει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ η Ένωση Φυλής Holstein Ελλάδας, αναφερόμενη στις αποφάσεις για το γάλα, σημειώνοντας ότι θα γκρεμίσει ότι υπάρχει στην ελληνική αγελαδοτροφία.

….Σε σχετική ανακοίνωση, η Ένωση υποστηρίζει ότι οι προτάσεις του κλάδου για ανάπτυξη της Ελληνικής αγελαδοτροφίας και της κτηνοτροφίας γενικότερα, για ενίσχυση των ελληνικών μονάδων, για νέες επενδύσεις, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, φαίνεται να μην απασχολούν το αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα, η Ένωση κατηγορεί το υπουργείο ότι «αβίαστα, επιπόλαια, επικίνδυνα, υλοποιεί αλλοδαπές αποφάσεις αντίθετες με τα ελληνικά συμφέροντα τόσο της παραγωγής, όσο, όπως σύντομα θα αποδειχθεί και της κατανάλωσης».

«Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα οι αποφάσεις να παίρνονται στην Ελλάδα, με γνώμονα να συμφέροντα της χώρας και της εθνικής οικονομίας, και όχι στο εξωτερικό, με γνώμονα τα συμφέροντα άλλων χωρών», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, η Ένωση καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν την καταστροφή της Ελληνικής αγελαδοτροφίας και να συμβάλλουν στην αύξηση της Ελληνικής αγελαδοτροφίας και όχι στη συρρίκνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η… εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, τουλάχιστον σε ότι αφορά το γάλα, περιέχει βαριοπούλα, την οποία βιάζεται μάλιστα να πάρει το αρμόδιο υπουργείο, κατά τα άλλα Ανάπτυξης, για να γκρεμίσει ότι υπάρχει στην Ελληνική αγελαδοτροφία. Και αυτό το ονομάζει μεταρρύθμιση!

Προτάσεις του κλάδου για ανάπτυξη της Ελληνικής αγελαδοτροφίας και της κτηνοτροφίας γενικότερα, για ενίσχυση των ελληνικών μονάδων, για νέες επενδύσεις, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, φαίνεται να μην απασχολούν το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο αβίαστα, επιπόλαια, επικίνδυνα, υλοποιεί αλλοδαπές αποφάσεις αντίθετες με τα ελληνικά συμφέροντα τόσο της παραγωγής, όσο, όπως σύντομα θα αποδειχθεί και της κατανάλωσης.

Η τελευταία, όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε, απόφαση – συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης και τρόικας, παρά του ότι ανακοινώθηκε ως προϊόν διαπραγμάτευσης, αποτελεί στην ουσία την αποδοχή της αρχικής πρότασης του ΟΟΣΑ για «φρέσκο γάλα υψηλής παστερίωσης δέκα – έντεκα ημερών» – που ανοίγει το δρόμο στις εισαγωγές – με παράλληλη κατάργηση της κυκλοφορίας στην κατανάλωση φρέσκου γάλακτος πέντε ημερών, που ισχύει σήμερα και κάνει ανταγωνιστική (έναντι των εισαγωγών) την ελληνική αγελαδοτροφία.

Το καινούργιο για το οποίο επαίρεται μάλλον το υπουργείο Ανάπτυξης είναι η τοποθέτηση στην αγορά και φρέσκου γάλακτος δύο ημερών, κάτι εντελώς ανεφάρμοστο τόσο από οικονομική όσο και από πρακτική άποψη για το ελληνικό ανάγλυφο. Γάλα δύο ημερών σε φθηνή τιμή δεν μπορεί να πίνει κανείς στην Ελλάδα, παρά μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να το αγοράζουν από φάρμες , ή οι μικρές τοπικές κοινωνίες, σε υψηλές , όμως, τιμές. Για τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες που καλύπτουν και το μεγάλο μέρος της κατανάλωσης είναι αδύνατο και ασύμφορο.

Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα οι αποφάσεις να παίρνονται στην Ελλάδα, με γνώμονα να συμφέροντα της χώρας και της εθνικής οικονομίας, και όχι στο εξωτερικό, με γνώμονα τα συμφέροντα άλλων χωρών.

Ζητούμε από την κυβέρνηση και τα κόμματα, να υποστηρίξουν την Ελληνική παραγωγή και τη βιωσιμότητα της Ελληνικής αγελαδοτροφίας, όπως και στις μεταξύ μας συναντήσεις έκαναν, και όχι τη βιωσιμότητα των ξένων μονάδων.

Ζητούμε από τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την καταστροφή της Ελληνικής αγελαδοτροφίας και να συμβάλλουν στην αύξηση της Ελληνικής αγελαδοτροφίας και όχι στη συρρίκνωσή της.

Ζητούμε από το υπουργείο Ανάπτυξης να ανακοινώσει :
-Γιατί η απόφασή για «φρέσκο γάλα δέκα ημερών» συνιστά ανάπτυξη;
-Πόσο αναμένεται να αυξηθεί το ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας;
-Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργεί;».

πηγή: voria.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s