Περιβάλλον

Νέα Υόρκη: Πλωτά νησιά από σκουπίδια με εξαιρετικό οικολογικό σχέδιο

Το σχέδιο μπήκε στα υπό συζήτησιν θέματα για το 2020

εδφρρ

….Περί τα 14 εκατ. τόνους σκουπίδια παράγουν ετησίως οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, ενώ ειδικοί σκουπιδότοποι κομποστοποιούν αυτά τα βουνά σκουπιδιών, έξω από την πόλη. Αυτό το πρόβλημα οδήγησε τις αρχές στο να αναζητήσουν μια λύση.

….Όπως αποδείχθηκε δεν ήταν πολύ δύσκολο αφού η λύση βρέθηκε από τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Present Architecure, οι οποίοι σχεδίασαν πλωτά νησιά που θα δημιουργηθούν από τα κομποστοποιημένα σκουπίδια. Θα κατασκευαστούν στις πέντε προβλήτες της πόλης δημιουργώντας πράσινο και δίνοντας στους πολίτες νέου χώρους πρασίνου.

….Το σχέδιο μπήκε στα υπό συζήτησιν θέματα για το 2020, όμως… κοστίζει πολύ, όπως λένε οι αρμόδιοι. Ωστόσο, οι αρχιτέκτονες απαντούν πως θα στοιχίζει λιγότερο από το να καταστρέφονται τα σκουπίδια. Και αυτό είναι αλήθεια αν σκεφτεί κανείς ότι η ΝΥ δαπανά ετησίως 300 εκατ. δολάρια για να μεταφέρει τα σκουπίδια με φορτηγά εκτός πόλης!

…..Εξάλλου, οι αρχιτέκτονες προσθέτουν ότι δεν θα υπάρχει καμία μυρωδιά αφού οι τακτικές κομποστοποίησης εξασφαλίζουν απόλυτη υγιεινή. Θα δημιουργηθούν οκτώ νησιά στις αντίστοιχες προβλήτες, ενώ στην επιφάνεια θα γίνουν ανθόκηποι και λαχανόκηποι.

….Αξίζει να σημειωθεί πως η κομποστοποίηση θα φέρει θέσεις εργασίας, ενώ από τα πλωτά νησιά οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα βλέπουν το Μανχάταν!

………………………………………..πηγή :  Πρωτο Θέμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s