Φωτοβολταϊκά

Μετανιωμένοι οι Αγρότες που έβαλαν Φωτοβολταϊκά

fotovoltaika

Ο βουλευτής των « ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ  κατέθεσε ερώτηση και έστειλε στα ΜΜΕ την ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΚΑΤΕΨΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΧ ΤΥΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 1999»

Σε κραχ τύπου Χρηματιστηρίου 1999 τείνει να καταλήξει για επενδυτές και επιχειρήσεις Φ/Β,  το νομοθετικό πλαίσιο χρηματοδότησης και λειτουργίας των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.foto4003

Σύμφωνα με επιστολή διαμαρτυρίας της 24χρονης  αγρότισσας κατόχου φωτοβολταϊκού σταθμού 100kw Σουλτάνας Σαββάτη, που παραδόθηκε στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:

«Μετά από πολλές δυσκολίες, όπως το τραπεζικό επιτόκιο (10%) , την υποχρεωτική διπλή ασφάλιση σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ ,  τους όρους σύνδεσης με τη ΔΕΗ άξιας 22.000 ευρώ , τελικά κατάφερα να ολοκληρώσω την επένδυση αυτή, αλλά μη γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει.

Ένα μήνα μετά την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στο χωράφι μου, το υπουργείο περιβάλλοντος αποφάσισε να επιβάλλει «χαράτσι» με το πρόσχημα της έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ουσιαστικά όχι μόνο δεν ενίσχυσα το αγροτικό μου εισόδημα με τα φωτοβολταΐκά, αλλά αντίθετα εξακολουθώ να πληρώνω. Σήμερα η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ορίου: Είμαι απλήρωτη εδώ και 8 μήνες , κόβω τιμολόγιο κάθε μήνα πληρώνοντας κανονικά ΦΠΑ και φόρους, πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές ,δάνειο και φόρους εισοδήματος.

Και μέσα σ ‘όλα, το Σάββατο 8 Μάρτιου 2014, το υπουργείο αποφάσισε να μειώσει την εγγυημένη τιμή που υπογράψαμε, κατά 20 % !!!»

..«Ποιο θα είναι το μέλλον όλων αυτών των αγροτών που μετέτρεψαν τα χωράφια τους σε φωτοβολταΐκά πάρκα, κατόπιν δικών σας παρεχόμενων κινήτρων;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ. Και συνεχίζει:

..«Μήπως υπάρχει πίσω από όλα αυτά, οργανωμένο σχέδιο ώστε με την πάροδο του χρόνου, (επειδή οι επενδύσεις αυτές  χάνουν την αξία τους, δάνεια δεν δίνονται πλέον και η ενέργεια γίνεται φθηνότερη) να εξαλειφθεί το ενδιαφέρον και οι δυνατότητες των δικαιούχων και με μία υποτυπώδη επιστροφή των εξόδων τους, οι εν λόγω άδειες να παραχωρηθούν σε «φίλους», ξένους επενδυτές;»

..Τέλος ο Τέρενς Κουίκ ζητά να πληροφορηθεί εάν ο Υπουργός έχει συνειδητοποιήσει, ότι βρίσκονται σε απόγνωση αγρότες – επενδυτές, και ότι όλο και αυξάνουν οι φωνές που φοβούνται ότι χιλιάδες επενδυτές οδεύουν σε κραχ τύπου Χρηματιστηρίου 1999.

fotovolt2000

 πηγή: dimokratism.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s