Εκδηλώσεις

Οι ΚοινΣΕπ είναι μοχλός τοπικής ανάπτυξης

agrotisa78

mixailidis

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 4 Μαρ 2014

Οι ΚοινΣΕπ είναι μοχλός τοπικής ανάπτυξης

Την Κυριακή, 9 Μαρ 2014, από τις 09.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά (Θεσσαλονίκης), η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΜΥΓΔΟΝΙΑ Λαγκαδά οργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά, συνάντηση Ανταλλαγής Εμπειριών με τίτλο «ΚοινΣΕπ: Μοχλός Τοπικής Ανάπτυξης». 9000122222b

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Αναστασιάδης και έχουν προσκληθεί μέλη από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ενώ είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Φαίνεται ότι ο καινούργιος σχετικά θεσμός των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων-ΚοινΣΕπ, οδηγείται να ακολουθήσει την τεχνική της έναρξης και ακολούθως του αυτοπροσδιορισμού, ανάλογα με την δυναμική και την χρηστικότητα του εργαλείου (ΚοινΣΕπ), στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων.

Σε μια τεχνική αυτοπροσδιορισμού, η Ανταλλαγή Εμπειριών και η συνεργασία ομοειδών δομών, είναι απαραίτητη για την προώθηση νεοφυών θεσμών, όπως οι ΚοινΣΕπ. Κορυφαία πράξη θα μπορούσε να είναι η συνεργασία όλων των ΚοινΣΕπ για την προώθηση της τόσο παρεξηγημένης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι επιχείρηση κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών της και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Η Κοιν.Σ.Επ. διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Οι ΚΟινΣΕπ προβλέφθηκαν με τον Νόμο 4019 για να προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται μαζί και να συστήνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ευημερία της κοινωνίας.

Ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό που εξυπηρετούν οι Κοιν.Σ.Επ. διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: σε Κοιν.Σ.Επ. ΕΝΤΑΞΗΣ, σε Κοιν.Σ.Επ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ και σε Κοιν.Σ.Επ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ. Οι ΚοινΣΕπ είναι εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά μόνη η συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου με την ιδιότητα μέλους-εταίρου σε Κοιν.Σ.Επ., δεν του προσδίδει εμπορική ιδιότητα και δεν δημιουργεί ασφαλιστικές ή φορολογικές υποχρεώσεις.

Όσον αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή έχει ήδη γίνει προσπάθεια διαμόρφωσης ενός άτυπου πανελλήνιου δίκτυο για ΚοιΝΣεπ (http://koinsepnet.worldpress.com), ενώ στην δρώσα πραγματικότητα, σε επίπεδο πραγματικής αναπτυξιακής δομής, πρέπει να δημιουργηθεί τυπική δομή για την συμμετοχή στην Περιφέρεια ή Δήμο.

Χωρίς εργαλείο επικοινωνίας και συνεργασίας σε περιφερειακό επίπεδο, η κα Χ. Αλεξάνδρου και οι πέντε κυρίες-μέλη της ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ προσκάλεσαν μέσα από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης όλα τα μέλη άλλων ΚοινΣΕπ σε Ανταλλαγή Εμπειριών στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά την Κυριακή, 9 Μαρ 2014, στις 09.30.

 99020000c

Την ίδια ημέρα, Κυριακή, 9 Μαρ 2014, το απόγευμα, στις 5μμ, στα Λουτρά Λαγκαδά, η ΚοινΣΕπ οργανώνει εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Ελληνικά Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά: ένα βήμα μπροστά», με προσανατολισμό στην αγροτική επιχειρηματικότητα, στην συνέργεια και στην προώθηση του «brand» των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών, με προσκεκλημένες ομιλήτριες τις Δρ Ελένη Μαλούπα, Δρ Κατερίνα Γρηγοριάδου και Καθ Μαντώ Λάζαρη. Πληρ: Χ. Αλεξάνδρου-6975718664 & Σ. Γκουδίνογλου-6976855676.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s