ΟΣΔΕ 2014

60 – 70 φορείς κατέθεσαν αίτηση για το ΟΣΔΕ 2014

osde 2014Ξεκίνησε σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων των φορέων που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για πιστοποίηση στον διαγωνισμό ΟΣΔΕ 2014 – 2020.

 ...Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και οι φορείς που ενδιαφέρθηκαν πανελλαδικά είναι περίπου 60 – 70.topio900

Στο Ηράκλειο υποψηφιότητα εκτός της Ένωσης έχει καταθέσει ομάδα 10 συνεταιρισμών

Όσον αφορά στο Ηράκλειο στο «σχήμα» που διεκδικεί την πιστοποίηση για το ΟΣΔΕ  συμμετέχουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Αιτανίων, Βόνης, Γάλιπε, Ελιάς, Επισκοπής, Καστελλίου, Νιπηδιτού, Παναγιας, Σταμιών και Τυλίσου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την διαδικασία, μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλων υποψήφιων Φορέων θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων και με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του πρώτου σταδίου με πρακτικό της εισηγείται στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ τους Φορείς που πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Στη συνεχεία ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ προβαίνει στην έκδοση σχετικής απόφασης. Με την έκδοση της απόφασης και μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες, οι Φορείς θα κληθούν να αξιολογηθούν στο δεύτερο στάδιο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην πρόσκληση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Με το πέρας  του δευτέρου σταδίου, η Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων με πρακτικό της εισηγείται στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ τους Φορείς που πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ εισηγείται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης πιστοποίησης επταετούς διάρκειας (2014-2020) των Φορέων και την έναρξη λειτουργίας αυτών.

Οι ενστάσεις που θα υποβληθούν κατά το πρώτο ή δεύτερο στάδιο αξιολόγησης θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή ενστάσεων και θα ακολουθηθεί η διαδικασία για την πιστοποίηση. Με την ολοκλήρωση και αυτής  της διαδικασίας, θα αναδειχθούν ανά γεωγραφική περιοχή οι πιστοποιημένοι Φορείς Α’ Βαθμού και οι πιστοποιημένοι Φορείς Β’ Βαθμού που θα έχουν συνάψει σύμβαση με τον πιστοποιημένο Φορέα Συντονισμού.

Πηγή: ekriti.gr/

osde-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s