κινητοποιησεις

Μαζικό & αγωνιστικό συλλαλητήριο των αγροτών της Πέλλας στην Έδεσσα

pella620

pella3

..Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών από το σύνολο των  6 μπλόκων της Πέλλας πραγματοποιή-θηκε την Πέμπτη 13/2 στην Έδεσσα αγωνιστικό συλλαλητήριο αγροτο-κτηνοτρόφων του Νομού.

      Στο Διοικητήριο βρέθηκαν χιλιάδες αγρότες, αφήνοντας για κάποια ώρα τα μπλόκα στο οδικό δίκτυο του Νομού, για να διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους να αντιδράσουν δυναμικά στον επιχειρούμενο αφανισμό τους από τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές και τα μέτρα.

     Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι από τα μπλόκα Μεσημερίου, Πλευρώματος, Μαυροβουνίου, Γυψοχωρίου, Μελισσίου & Αριδαίας. Επίσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι φορέων δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα επιβίωσης της αγροτιάς με τα δίκαια αιτήματα του πλαίσιου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

      Ακολούθησε μαχητική πορεία με συνθήματα και συμβολική παρουσία τρακτέρ, που κατέλη-ξε διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της Έδεσσας στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ ).

      Οι κινητοποιήσεις συνεχίζοντα αύριο Παρασκευή 14/2 με νέα συγκέντρωση στο Διοικητήριο της Έδεσσας και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία στη Σκύδρα και συμβολική κατάληψη της Τράπεζας Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ ).

       Οι αγρότες της Πέλλας αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων ( με συμμετοχή και εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Ν.Πέλλας ) στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη 13/2 στις 14.30’ στην Αθήνα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

–          Επιμένουμε ότι είναι άδικο να πληρώσουμε φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός μας – να μην πληρώσουμε τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια μας – να μην τηρούμε λογιστικά βιβλία με τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ & 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να μην πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί.

–          Να αποζημιωθούν οι δενδροκαλλιεργητές που επλήγησαν από την ακαρπία-μειωμένη παραγωγή και άλλες αιτίες – αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες – ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει από όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

–          Άμεση αποπληρωμή από εμποροβιομήχανους και τους συνεταιρισμούς των παραγωγών που παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο της φρουτοπαραγωγής του 2013 και παλιότερων ετών.

 pella854

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s