κινητοποιησεις

Ανακοίνωση επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας

9006pella3
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των ΑΓΡΟΤΩΝ της ΠΕΛΛΑΣ  σε ΟΛΕΣ τις ΠΟΛΕΙΣ του ΝΟΜΟΥ

 

Με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα επιβίωσης οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πέλλας, όπως και οι συνάδελφοί τους όλης της χώρας σε πανελλαδικό συντονισμό των αγωνιστικών αγροτικών μπλόκων.

 

..Όλα τα μπλόκα της περιοχής, πέρα από το συμβολικό κλείσιμο των κόμβων του οδικού δικτύου της Πέλλας, προχώρησαν & συνεχίζουν με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις του Νομού ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές, που τους οδηγούν στον αφανισμό.ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΟΜΒΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ στην Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΔΕΣΣΑΣ-ΑΡΙΔΑΙΑΣ

κλείσιμο κόμβου Μαυροβουνίου

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Ν.Πέλλας με αφετηρία τα μπλόκα Μεσημερίου, Πλευρώματος, Μαυροβουνίου, Γυψοχωρίου, Μελισσίου & Αριδαίας πραγματοποίησε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με θετική ανταπόκριση από τους εργαζόμενους & μικροεμπόρους των πόλεων. Επίσης πολλοί φορείς εκδήλωσαν με ψηφίσματα & ανακοινώσεις τους την συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα του πλαίσιου αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων            ( Δήμος Έδεσσας, Α’ ΕΛΜΕ, πάνω από 20 Σωματεία Εργαζομένων από Θεσσαλονίκη, Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας, Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της Ο.Γ.Ε., απλήρωτοι εργαζόμενοι των Σ-Μ Αρβανιτίδη, μαθητές, … ).

 

Πιο συγκεκριμένα :

Ø  Oι αγρότες από τα μπλόκα Μεσημερίου & Αριδαίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 10/2 κατάληψη του Διοικητηρίου της Π.Ε.Πέλλας στην Έδεσσα και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ø  Την Τετάρτη 12/2 συντονισμένα από όλα τα μπλόκα έγιναν συμβολικές καταλήψεις των Δημαρχείων Έδεσσας, Σκύδρας & Πέλλας.

Ø  Προχώρησαν την ίδια μέρα σε κλείσιμο του κόμβου Μαυροβουνίου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Αριδαίας οι αγρότες από τα μπλόκα Πλευρώματος & Μαυροβουνίου, του κόμβου Μελισσίου από τα μπλόκα Γυψοχωρίου & Μελισσίου. Παράλληλα οι αγρότες της περιοχής Έδεσσας έκλεισαν και τον κόμβο Μεσημερίου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας.

Ø  Την Πέμπτη 13/2 από όλα τα μπλόκα προχωρούν στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση στο Διοικητήριο της Π.Ε.Πέλλας και στη συνέχεια πορεία προς την Τράπεζα Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ ) στην Έδεσσα.

Ø  Την ίδια μέρα εκπρόσωπος των μπλόκων της Πέλλας με την αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων μεταβαίνει στην Αθήνα για την συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα στις 14.30’ μ.μ.

Ø  Την Παρασκευή 14/2 θα ξανασυγκεντρωθούν στο Διοικητήριο από όλα τα μπλόκα στις 10 π.μ. και στη συνέχεια οι αγρότες της περιοχής Σκύδρας θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Τράπεζας Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ ) στην Σκύδρα στις 12.30’ το μεσημέρι.

 

        Παλεύουμε ενάντια στον αφανισμό μας !  Αυξάνουμε την πίεση στην κυβέρνηση με τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις, με τη συμπαράσταση φορέων & των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που εκφράζεται καθημερινά. Δεν λέμε να μην πληρώσει κανείς αγρότης, αλλά να μην πληρώσουν με τα όρια της κυβέρνησης οι φτωχοί & μεσαίοι αγρότες.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ !

 

Ø  Επιμένουμε ότι είναι άδικο να πληρώσουμε φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός μας – να μην πληρώσουμε τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια μας – να μην τηρούμε λογιστικά βιβλία με τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ & 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να μην πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί.

Ø  Να αποζημιωθούν οι δενδροκαλλιεργητές που επλήγησαν από την ακαρπία-μειωμένη παραγωγή και άλλες αιτίες – αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες – ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει από όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

Ø  Άμεση αποπληρωμή από εμποροβιομήχανους και τους συνεταιρισμούς των παραγωγών που παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο της φρουτοπαραγωγής του 2013 και παλιότερων ετών.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ στην ΠΕΛΛΑ

Κατάληψη δημαρχείου Σκύδρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s