Κτηνοτροφία

Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι μοίρασαν γάλα σε πολίτες

Διαμαρτύρονται για ζητήματα του κλάδου τους

galaktokomika34 

Πάνω από ένα τόνο πρόβειο και γίδινο γάλα μοίρασαν την Παρασκευή κτηνοτρόφοι, που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ζητήματα του κλάδου τους.

Οι κτηνοτρόφοι μοίρασαν το γάλα σε πολίτες, οι οποίοι είχαν εκ των προτέρων ενημερωθεί για την πρόθεση των κτηνοτρόφων και συνέρρευσαν στο σημείο κατά δεκάδες, με αποτέλεσμα να μοιραστεί πάνω από ένας τόνος πρόβειο και γίδινο γάλα.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των οποίων παρέδωσαν προς τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, που αφορούν το θέμα της αναγνώρισης της ελληνικής ΦΕΤΑΣ ως ΠΟΠ, τη φορολογία («άνοιγμα» βιβλίων), τα βοσκοτόπια και την αναθεώρηση της νέα ΚΑΠ.

κείμενο : ΤΟ ΒΗΜΑ, βίντεο : TRT

One thought on “Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι μοίρασαν γάλα σε πολίτες

  1. το ανοιγμα των βιβλιων θα σας οφελησει στο μελλον, ειναι σημαντικό μετρο για τους αγρότες. Για πρώτη φορά οι αγρότες θα φορολογούνται με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα, και αυτό νομίζω ότι είναι δίκαιο. Με αυτή τη φορολογική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων και το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις τιμές από το χωράφι στο ράφι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s