Αδειοδότηση Στάβλων / Κτηνοτροφία

Ημερίδα LIVE : Διαχείρηση βοσκοτόπων & αδειοδότηση στάβλων

agelada2320

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014
Αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός»
της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

live11Αγαπητές/οί κες, κοι

..Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλεί:

στην Ημερίδα που διοργανώνει στα πλαίσια της 25ης AGROTICA στις 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με θέμα:

«Διαχείριση Βοσκοτόπων – Αδειοδότηση Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων: Θεμέλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελληνικής Κτηνοτροφίας».
arrow-76δείτε LIVE :

Το αντικείμενο της Ημερίδας καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρο καθώς μετά το 2014 και την εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π. θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της ζωικής παραγωγής. Η χώρα μας διαθέτει 103.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, που απασχολούν πάνω από 300.000 εργαζόμενους (στοιχεία Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.).

..Η κτηνοτροφία συμβάλλει καθοριστικά στην περιφερειακή αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο, ωστόσο το ποσοστό απασχόλησης στη ζωική παραγωγή της χώρας μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

..Ανάμεσα στις βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν και στηρίζουν το εγχείρημα ανάπτυξης της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι ο τομέας των βοσκοτόπων. Οι φυσικοί βοσκότοποι αποτελούσαν και αποτελούν την κύρια οικονομική πηγή διατροφής για την αιγοπροβατοτροφία και την εκτατική βοοτροφία μας. Οι διαφαινόμενες εξελίξεις στην υπό διαμόρφωση νέα Κ.Α.Π. επιβάλλουν την κατεύθυνση οριοθέτησης των βοσκοτόπων προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση χορήγησης άμεσων ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους μας. Παράλληλα, οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να συσχετισθούν με τους βοσκοτόπους και επιτέλους να αδειοδοτηθούν για να μπορέσουν να εκσυγχρονισθούν και να αποτελέσουν μέρος ενός μακροχρόνιου αναπτυξιακού σχεδιασμού.

..Στόχος της Ημερίδας είναι η αποσαφήνιση θεμάτων χρήσης-διαχείρισης βοσκοτόπων που σήμερα
χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις καθώς επίσης η επισήμανση και απάντηση θεμάτων που αφορούν στην εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης, ποιοτικής βελτίωσης και ανάπτυξης υποδομής των βοσκοτόπων συμβάλλοντας στην αειφορία και καλύτερη αξιοποίησή τους από τους κτηνοτρόφους, συντελώντας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των κτηνοτροφικών προϊόντων και αποτρέποντας το κλείσιμο των ήδη υφιστάμενων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με παράλληλα κίνητρα για να ασχοληθούν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι με την κτηνοτροφία.

..Απευθύνεται σε γεωτεχνικούς και κτηνοτρόφους. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και διεξοδική συζήτηση και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

arrow90διαβάστε το Πρόγραμμα :programmaGEOTEEAgrotica

Live streaming video by Ustream

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s